Constantin: Scaderea TVA la paine ar putea aduce venituri suplimentare la buget

Marti, 14 Mai 2013, ora 21:51
1364 citiri
Constantin: Scaderea TVA la paine ar putea aduce venituri suplimentare la buget

Scaderea TVA la paine ar putea aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, a declarat marti ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

"O masura de scadere a TVA de la 24% la 9% ar duce la pierderi de 250 de milioane de lei in eventualitatea in care nu ar iesi la suprafata evaziunea fiscala. (...) Ieri (luni - n.red.) am avut o discutie cu una dintre asociatiile de profil in zona de panificatie, evaziunea este un lucru care a distorsionat in mod vizibil piata, a ajuns la peste 80%, principalul motiv fiind legat de cresterea TVA de la 19% la 24%.

Cred eu ca prin scadere nu numai ca putem sa acoperim acea pierdere, ci vom avea si venituri suplimentare la bugetul de stat, cu o singura conditie - sa fie coroborata aceasta masura si cu masuri de control la cei care practica sau mai au tentatia de a practica evaziunea fiscala", a precizat Daniel Constantin, presedinte al Partidului Conservator, dupa sedinta Biroului Politic al PC.

Premierul Victor Ponta a declarat in urma cu o luna ca va exista o dezbatere importanta in Guvern privind proiectul de reducere a TVA la paine, el aratand ca sunt tot felul de interese ca lucrurile sa nu se intample.

Tot atunci, in presa a aparut un document avand sigla "Ministerul Finantelor Publice-Cabinet Ministru", cu semnatura, stampila si numar de inregistrare, care arata ca, din punct de vedere strict economic, reducerea TVA la paine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ.

Ministrul Daniel Chitoiu a comentat atunci informatia spunand ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la paine incepand cu luna iulie deoarece reprezinta un angajament politic al USL si ca documentul in care se arata ca nu exista venituri de compensare pentru o astfel de masura este "un document intern", dar ca sursele de compensare pot fi totusi asigurate printr-o "imbunatatire a colectarii".

Chitoiu, 85% convins ca de la 1 iulie se reduce TVA pentru paine la 9%

Potrivit lui Daniel Constantin, conceptul de ferme de familie este aproape finalizat.

"Pe 15 iunie se va deschide sesiunea de primiri de proiecte, sunt sase proiecte-tip pe care le vom pune la dispozitia fermierilor, ei pot beneficia gratuit de aceste proiecte pe care le vor completa, le vor depune la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, iar maine (miercuri - n.red.) sper sa inchidem acest cerc si sa punem la dispozitia beneficiarilor care doresc sa aplice la fermele de familie si zona de garantare si de creditare, pentru ca orice masura din fonduri europene are nevoie de o parte de cofinantare", a spus ministrul Agriculturii.

El a amintit ca 50 de milioane de euro vor fi puse la dispozitia beneficiarilor.

"Sper sa avem cel putin 1.000 de ferme de familie care sa inceapa a fi implementate din toamna acestui an si care sa consolideze clasa de mijloc de care avem nevoie nu numai in agricultura, ci in toata societatea romaneasca", a mai declarat Daniel Constantin.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Constantin reducere TVA paine, #efecte reducere TVA paine, #reducere TVA paine , #ministrul Agriculturii