Ziare.com

Daniel Constantin: Guvernul a adoptat normele de aplicare ale ordonantei privind concesionarea pajistilor

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 14:37

   

Daniel Constantin: Guvernul a adoptat normele de aplicare ale ordonantei privind concesionarea pajistilor
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca Executivul a adoptat miercuri hotararea privind normele de aplicare a ordonantei prin care crescatorii de animale devin principalii beneficiari ai pajistilor permanente de la nivelul comunelor.

Potrivit acestuia, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea si exploatarea pajistilor permanente si pentru modificarea Legii fondului funciar nr.18/1991 stabileste faptul ca autoritatea locala concesioneaza crescatorului de animale pajistea permanenta in functie de numarul de animale detinut.

"Am aprobat acum cateva luni de zile o Ordonanta de Urgenta a Guvernului in incercarea de a pune pe prim plan concesionarea pajistilor permanente de la nivelul fiecarei comune, de catre Consiliile Locale, crescatorilor adevarati de animale, fie ca sunt sau nu constituiti in asociatii de crescatori, in functie de numarul de animale pe care le detin.

In acest fel, ei sunt cei care exploateaza pajistile respective si, in egala masura, ei beneficiaza si de subventiile care se acorda de catre APIA.

Prin aceasta Hotarare de Guvern, desavarsim acest proces prin care punem pe prim plan crescatorii de animale si stabilim modalitatea concreta pe baza careia Consiliile Locale vor face concesiunea si vor stabili pretul pe care fermierii il platesc pentru concesiune", a explicat Constantin.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 805 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Precis si in spatele la asta e tot vreo hotie!

Astia nu fac nimic fara sa fure ceva!

 

in sfarsit si o ordonanta in slujba populimii

Nu, asta inseamna ca in primavara orice rroman care mai scapa viu din iarna, poate sa iasa liber la pascut, ca nu-l va deranja nimeni.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor