Daniel Constantin: Guvernul introduce noi masuri pentru a elimina intermediarii din piete

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 13:35
1423 citiri
Daniel Constantin: Guvernul introduce noi masuri pentru a elimina intermediarii din piete
Foto: Arhiva

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, la sfarsitul sedintei de Guvern, ca Executivul a aprobat modificarea modalitatii de atribuire a certificatelor de producator, in vederea eliminarii intermediarilor din piete si a diminuarii evaziunii fiscale.

Certificatul de producator agricol va fi acordat, ca un atestat, tot de primariile din comune, dar pe baza unui aviz consultativ din partea asociatiilor de profil, a spus seful MADR. Acesta a subliat ca astfel, producatorii sunt incurajati sa isi desfaca produsele pe piata fara a apela la un intermediar.

"Am vorbit de mai multe ori despre faptul ca intentionam sa modificam modalitatea in care se acorda certificatul de producator in Romania, acesta fiind, din punctul nostru de vedere, o sursa de evaziune fiscala.

Am dorit sa promovam aceasta modificare printr-o OUG, forma finala care a fost aprobata de Guvern, avand in vedere ca se modifica mai multe texte de lege, asadar a fost transmisa, in regim de urgenta, catre Parlament legea pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol (...) Odata ce va fi adoptat, probabil ca modalitatea de implementare va fi si in analiza Comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.

Incercam in acest fel sa dam posibilitatea celor care sunt cu adevarat producatori in Romania sa poata sa isi desfaca produsele pe care le obtin in pietele existente la nivelul oraselor, existand de foarte multe ori acei intermediari care impiedica comercializarea produselor direct de catre producator", a spus ministrul Agriculturii.

Principalele modificari pe care le are in vedere proiectul de lege se refera la modalitatea obtinerii certificatului de. Potrivit ministrului Agriculturii, documentul este eliberat in continuare de primariile de la nivelul fiecarei comune, cu avizul consultativ al asociatiilor, acolo unde este cazul.

"Acest carnet este utilizat de catre persoana fizica care detine atestatul de producator pentru exercitarea actului de comert a produselor agricole obtinute in ferma sau gospodaria proprie. Si acest document este emis de catre primarii", a adaugat seful MADR.

Proiectul de lege privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol a fost transmis spre dezbatere Parlamentului in regim de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Daniel Constantin certificat producator agricol, #intermediari producatori agricoli , #ministrul Agriculturii