Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fermierii ameninta cu proteste: Ministrul Agriculturii, "preocupat doar de cultul personalitatii"

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 11:25
1887 citiri
Fermierii ameninta cu proteste: Ministrul Agriculturii, "preocupat doar de cultul personalitatii"
Foto: Arhiva Ziare.com

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar, il acuza pe ministrul Agriculturii ca, prin politica pe care o promoveaza, duce la distrugerea zootehniei din Romania si ameninta cu actiuni de protest in perioada urmatoare, din cauza faptului ca nicio solicitare adresata pana acum ministerului de resort nu a fost solutionata.

"Domnule ministru, prin ceea ce intreprindeti, facand jocurile unor cercuri de interese din jurul dumneavoastra, duceti la distrugerea sectorului de crestere a ovinelor din Romania si, implicit, la distrugerea zootehniei. Oieritul este o activitate traditionala, care nu a fost distrusa nici de comunisti, dar se pare ca dumneavoastra o sa reusiti si o sa faceti din Romania o tara care sustine economiile altor state, fiind doar o piata de desfacere. De cand ocupati aceasta functie, nu ati facut nimic pentru sustinerea sectorului de ovine si caprine. Ba, mai mult, ne-ati ingreunat activitatea", a declarat presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, Marcel Andrei.

In opinia acestuia, un exemplu de masura care ingreuneaza activitatea celor din domeniu este ordinul 619 (act normativ cu privire la cererea unica de plata), "care este atat de stufos si de complicat incat aproape ca ai nevoie de facultate ca sa reusesti sa-l completezi".

In plus, "a fost si modificat de trei ori, pe parcursul perioadei in care cererile trebuiau depuse", a adaugat el.

Intr-un comunicat de presa al sindicalistilor, remis luni, reprezentantul acestora aminteste faptul ca seceta si-a pus amprenta si asupra sectorului de crestere a oilor si caprelor si, pana in prezent, nu s-a luat nicio masura pentru compensarea pierderilor inregistrate de crescatori.

"Pentru ca pana acum Ministerul Agriculturii, condus de un ministru preocupat doar de cultul personalitatii, si-a dovedit incompetenta cu privire la acest sector, singura solutie e sa ne cerem drepturile in strada", a afirmat Marcel Andrei.

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste Ministerul Agriculturii, #proteste crescatori ovine , #ministrul Agriculturii
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
Cine-i ministru Agriculturii? Ala micu? Poate d-aia se face "nimic".