Guvernul Romaniei incearca sa ajute producatorii de vin din Republica Moldova

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 18:44
2096 citiri
Guvernul Romaniei incearca sa ajute producatorii de vin din Republica Moldova

Guvernul Romaniei incearca sa ajute producatorii de vin din Republica Moldova, dupa ce Rusia a interzis importurile.

Astfel, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a avut mai multe convorbiri telefonice cu omologul sau din Republica Moldova, Vasile Bumacov, pe acest subiect, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Constantin a precizat ca este la curent cu eforturile depuse in ultimii ani de producatorii de vin din Republica Moldova pentru cresterea calitatii.

Corlatean ii roaga pe romani sa cumpere vin moldovenesc - vezi de ce

Acesta a initiat deja o serie de discutii cu patronatele de profil din Romania pe tema posibilitatilor de sprijinire a producatorilor din Republica Moldova in ceea ce priveste promovarea si comercializarea produselor acestora pe piata romaneasca.

Mai mult, ministrul va propune organizarea in luna noiembrie, in comun cu patronatele din industria vinului, a unei serii de evenimente de promovare a vinului romanesc, la care sa fie invitati sa participe si producatorii de profil din Republica Moldova.

Aceasta sfatuieste distribuitorii si marii comercianti sa achizitioneze vin din Republica Moldova si isi exprima increderea ca viitoarele comenzi vor confirma increderea de care produsele din tara vecina se bucura in randul consumatorilor romani.

Rusia a interzis, incepand cu 10 septembrie, importul de productie vinicola din Republica Moldova, acuzand calitatea proasta a vinurilor. Masura vine la scurt timp dupa ce oficiali rusi au declarat ca, odata cu apropierea Republicii Moldova de UE, va avea de suferit comertul dintre cele doua state.

In urma acestui anunt si ministrul de Externe, Titus Corlatean, le-a cerut romanilor sa cumpere vin importat din Republica Moldova.

A.G.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Guvern producatori vin Moldova, #Daniel Constantin vin moldovenesc, #Rusia interzis vin moldovenesc , #ministrul Agriculturii