Ministrul Agriculturii: Anul acesta se vor iriga 400.000 de hectare

Marti, 28 Mai 2013, ora 23:45
1618 citiri
Ministrul Agriculturii: Anul acesta se vor iriga 400.000 de hectare
Foto: gov.ro

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marti, ca in acest an vor fi irigate aproape 400.000 de hectare de teren agricol.

Daniel Constantin l-a invitat pe premierul Victor Ponta in judetul Braila pentru a vedea cea mai mare statie de pompare a apei din Dunare, IM Gheorghiu, de la Stancuta.

Aceasta are nevoie de 6 milioane de euro pentru a fi reabilitata, astfel ar putea sa asigure irigarea a peste 200.000 de hectare de teren agricol, tot judetul Braila, parte din Ialomita, dar si din Buzau.

"Am raspuns invitatiei ministrului Agriculturii si a celor de aici, din zona pentru a vedea cu ochii mei inceputul proiectului mare de refacere a sistemului de irigatii si accesul practic al cat mai multor suprafete la sistemul de irigatii.

Cum sunt eu cu autostrazile, domnul ministru Constantin ne bate la cap cu irigatiile in fiecare sedinta de guvern; face rost de resurse financiare, schimbam la lege in asa fel incat sa putem cu adevarat sa progresam, cred ca este o idee excelenta si cred ca agricultura romaneasca daca reusim cu acest proiect o sa aiba o sansa extraordinara in viitor", a declarat Ponta.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca reabilitarea statiei de pompare ar aduce economii la bugetul statului. El a specificat ca in acest an vor fi irigate un total de aproape 400.000 de hectare.

"Nu mai vrem sa stam cu mana intinsa, din motivul acesta, pentru a nu avea pierderi foarte mari in agricultura, l-am convins pe primul-ministru sa dam drumul anul acesta la apa pe canal, practic sa venim cu apa mai aproape de fermieri, sa irigam suprafete mult mai mari. Efectul se vede.

Anul acesta avem aproape 400 de mii de hectare care se vor iriga. Sper sa se irige 400 de mii de hectare. Anul trecut s-au irigat 130 de mii de hectare. Deci incercam in acest fel, cu sume minime de 5-6 milioane de euro, sa acoperim pierderile care au fost in trecut. Anul trecut am despagubit cu 45 de milioane de euro. Cred ca eficienta economica aici se vede", a subliniat Daniel Constantin.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Daniel Constantin irigatii, #Daniel Constantin ministrul Agriculturii, #Ponta Daniel Constantin irigatii , #ministrul Agriculturii