Vrei o ferma de familie cu bani de la UE? Poti depune cererea pentru finantare - vezi conditiile

Marti, 20 Mai 2014, ora 15:53
8675 citiri
Vrei o ferma de familie cu bani de la UE? Poti depune cererea pentru finantare - vezi conditiile

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si premierul Victor Ponta au anuntat marti deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

Aceasta sesiune marcheaza prima cerere de proiecte cu finantare din PNDR 2020.

Potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala (APDRP), sesiunea de cereri de proiecte pentru finantarea investitiilor de modernizare a exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala este deschisa in perioada 20 mai-18 iulie 2014.

Fondurile disponibile pentru Masura 121 "Modernizarea Exploatatiilor Agricole" sunt de 150 de milioane de euro si sunt repartizate astfel: 35 milioane de euro vor fi destinate fermelor de familie, 15 milioane euro sunt alocate integral pentru indeplinirea standardelor in sectorul zootehnic, iar pentru exploatatiile agricole sunt disponibile 100 milioane euro.

Valoarea maxima eligibila a unui proiect accesat prin Masura 121 este de 125.000 euro pentru dezvoltarea fermelor de familie. Pentru indeplinirea standardelor, valoarea maxima eligibila este de 2 milioane de euro.

Pentru fermierii care doresc sa investeasca in sectorul zootehnic, valoarea maxima eligibila este 2 milioane de euro pentru constructii-montaj si 1 milion de euro pentru achizitii de utilaje si echipamente.

In sectorul vegetal, valoarea maxima eligibila este de 1 milion de euro pentru constructii-montaj si 700.000 de euro pentru achizitii de utilaje.

Depunerea proiectelor pentru Masura 121 se va face, conform precizarilor din Ghidul Solicitantului, la sediile judetene ale APDRP, in intervalul orar 09:00-14:00 (pentru fermele de familie) si on-line, pe www.apdrp.ro.

Procedura de selectie va fi afisata pe site-urile www.apdrp.ro, www.madr.ro sediu judetean al APDRP. Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta masurii 121 este 18 iulie 2014, ora 12.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#cereri finantare ferme familie, #ferma familie bani UE, #ferma familie Daniel Constantin , #ministrul Agriculturii