USL se rupe in Capitala - Constantin: Sper sa nu se generalizeze situatia la nivel national

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 15:53
3749 citiri
USL se rupe in Capitala - Constantin: Sper sa nu se generalizeze situatia la nivel national
Foto: Arhiva

Presedintele PC Daniel Constantin il sustine pe primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a denuntat, joi, protocolul cu USL la nivelul Consiliului Local, sustinand ca liberarlii sunt impotriva tuturor proiectelor.

Liderul conservatorilor a precizat ca afirmatia edilului este indreptatita, pentru ca, intr-adevar, exista o lipsa de sustinere din partea PNL, potrivit Mediafax.

"Am avut o discutie aseara (joi seara - n.red.) cu domnul primar si, din argumentele pe care le-a prezentat, cred ca este indreptatit sa faca acea afirmatie, pentru ca inteleg ca exista o lipsa de sustinere din partea colegilor liberali in Consiliul Local al Sectorului 4", a mentioant Constantin.

El a adaugat ca stie de aceasta situatie de mai multe luni si ca, din informatiile lui, Piedone a avut o discutie in acest sens cu presedintele PNL Crin Antonescu, in urma cu 6-7 luni.

"Speram ca aceasta situatie sa se fi rezolvat, uite ca nu s-a rezolvat, eu sper sa nu se generalizeze toata aceasta situatie la nivel national si sper sa fie un caz izolat, pe care sa-l depasim si sa functioneze in continuare USL. Cred ca e nevoie si de putina implicare de la centru in toata aceasta situatie", a subliniat liderul PC, clarificand ca nu se refera neaparat la Antonescu, ci la conducerea PNL.

PSD, de partea lui Piedone

Premierul si presedintele PSD Victor Ponta a afirmat ca social-democratii il sustin in continuare pe primarul sectorului 4 si ca nu exista nicio problema intre acestia si Piedone.

"Nu am apucat sa discutam. Noi l-am sustinut in candidatura sa pe domnul Cristian Popescu Piedone, il sustinem si azi, consideram ca e cel mai bun primar pe care sectorul 4 il poate avea si are sprijinul total al consilierilor PSD pentru politicile pe care le promoveaza in sectorul 4. Din cate stiu, nu e nicio problema intre domnul primar si consilierii PSD", a spus Ponta.

USL se rupe in Capitala - Piedone dezvaluie ce se intampla in Consiliul Local

Cristian Popescu-Piedone a denuntat, joi, protocolul incheiat cu Uniunea Social Liberala, sustinand ca nu va mai reprezenta alianta. El a adaugat ca saptamana viitoare va incepe formarea unei noi majoritati in Consiliul Local al Sectorului 4 si ca ii asteapta pe toti liderii politici la discutii.

"Cine vrea sa vina cu mine, sa vina! Cine nu, nu! Incepand de azi (joi - n.red), nu mai pot garanta in numele intregului USL si denunt protocolul cu Uniunea Social Liberala la nivelul Sectorului 4. Astept ca liderii politici care formeaza Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD si PDL) sa vina la discutii saptamana viitoare, pentru a forma impreuna o majoritate in interesul cetatenilor Sectorului 4.

Azi (joi - n.red.) am constatat ca o parte dintre cei pe care i-am girat in timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-si respecta cuvantul dat cetatenilor. Si nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar proiecte care asigura buna functionalitate a aparatului propriu, dar si in interesul cetateanului", a explicat Piedone intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

Acesta a mai spus ca liderul PNL nu este informat asupra a ceea ce se intampla in realitate in consiliile locale. Din Consiliul Local al Sectorului 4 fac parte 19 consilieri USL, dintre care sapte PSD, sase PNL si sase PC.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Daniel Constantin Cristian Piedone, #Daniel Constantin atac USL, #scandal USL, #rupere USL , #stiri Daniel Constantin