Daianu: 2013 va fi mai bun, dar Ponta nu va rezolva problemele de fond

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 11:39
1406 citiri
Daianu: 2013 va fi mai bun, dar Ponta nu va rezolva problemele de fond
Foto: Arhiva

Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Daniel Daianu, considera ca anul 2013 va fi mai bun decat 2012, intrucat Romania a fost stabilizata macroeconomic, desi nivelul de trai nu s-a imbunatatit.

Pe de alta parte, problemele de fond, precum slabiciunea institutionala, nu vor fi rezolvate de guvernul Ponta si ca, daca nu va fi strict respectata legea, se poate ajunge la dezordine generalizata, a afirmat Daianu la Realitatea TV.

"2013 va fi un an mai bun decat 2012, dar o corectie importanta a deficitului bugetar s-a facut in 2012 (...) Guvernul Ponta II datoreaza mult guvernului Ponta I, intr-un an complicat s-a mentinut o cadenta, consolidare fiscal-bugetara (...) Slabiciunea institutionala a Romaniei nu va fi rezolvata nici de guvernul Ponta si probabil nici de urmatorul guvern, dar guvernul Ponta trebuie sa se lupte cu ea. Schimbarea nu poate fi instantanee", a spus Daianu.

Potrivit economistului, o prima solutie ar fi respectarea stricta a legii, in caz contrar el avertizand ca oamenii si-ar putea pierde total increderea in institutii, ceea ce ar putea duce la dezordine generalizata.

"Nimeni sa nu fie deasupra legii, altminteri oamenii isi pierd increderea in instituii, in guvern, ajung sa-si ia soarta in maini, ceea ce poate conduce la dezordine generalizata (...) Putem ajunge la grupari paramilitare cand oamenii isi pierd increderea", a comentat Daianu.

El a apreciat ca, din punct de vedere macroeconomic, "Romania arata relativ bine", dar a recunoscut ca "nu traim mai bine".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Daianu previziuni 2013, #Daianu guvern Ponta , #ASF