Daianu (ASF): Primele vor fi returnate de colegii mei. Mandatele noastre sunt la dispozitia Parlamentului

Marti, 11 Martie 2014, ora 18:38
2636 citiri
Daianu (ASF): Primele vor fi returnate de colegii mei. Mandatele noastre sunt la dispozitia Parlamentului
Foto: Arhiva

Presedintele interimar al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a precizat, marti, ca membrii Comisie buget-finante din Senat pot decide nivelul de salarizare in aceasta institutie.

"Membrii din conducerea ASF au inceput sa returneze primele, unii dintre ei o fac gradual. Eu cred ca un om chiar daca isi cheltuieste intregul salariu, mai are ceva pus deoparte, orice om cugetat, ca traieste la tara sau la oras, fie pe un munte, tot isi pune ceva deoparte, deci...

Opinia mea este ca nu are rost sa intram in astfel de dialog, fiecare isi masoara actiunile, e un lucru important, angajamentul e facut si vor fi restituti toti bani, insa nu exista un calendar in acest sens", a pecizat Daniel Daianu, dupa ce a fost audiat de Comisia buget-finante a Senatului.

Pe de alta parte, el a amintit ca a propus o reducere de 30% a salariilor din ASF si ca mandatele sefilor institutiei sunt la dispozitia Parlamentului.

"Raportul de evaluare facut de Comisie, care va trebuie sa scruteze intreaga entitate, va trebui sa judece reguli si proceduri si va trebui sa judece si salarizarea, dar sa fie mult mai precisa atunci cand se va vorbi despre remunerarea ASF. (...) Comisia va judeca legimitatea primelor respective, care au fost acordate dupa o viziune de asamblu. Personal, am cautat ca experienta pe care o am, eu zic validata, sa o folosesc in mod chibzuit in aceasta pozitie. Eu am refuzat sefia ASF", a punctat Daniel Daianu.

Comisia de buget-finante a Senatului ii audiaza pe membrii din conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in legatura cu castigurile salariale enorme.

Ei au fost somati sa returneze prima de vacanta si prima de sfarsit de an incasate in ultimele doua luni din 2013. Daniel Daianu a anuntat anterior ca a inapoiat deja primele. El a castigat, in numai doua luni, 68.000 de euro, suma care include salariul, primele si bonusurile.

Daniel Daianu, prim-vicepresedintele ASF: Salariile sunt mari. Pot suporta o reducere de 30%

Fostul presedinte al ASF, Dan Radu Rusanu, si-a dat demisia din functie, dupa ce a fost implicat in scandalul Carpatica.

El a fost arestat in urma cu o saptamana, fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu. In plus, procurorii DNA l-au acuzat ca a incercat sa influenteze declaratiile martorilor din dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Daianu returnare prime ASF, #returnare prime ASF, #Daianu salarii ASF, #salarii ASF , #ASF