Funeriu anunta 10.000 de disponibilizari in invatamant, la toamna

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 15:11
4575 citiri
Funeriu anunta 10.000 de disponibilizari in invatamant, la toamna
Foto: stiride10.ro

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a declarat miercuri ca 10.000 de angajati din invatamant vor parasi sistemul, dar a asigurat ca reducerea de personal nu ii va afecta pe titulari.

"Aproximativ 10.000 de oameni vor pleca din sistem din septembrie, ei nu sunt titulari. De asemenea, 15.000 de norme dispar din luna septembrie 2010. 4.000 de titulari au ramas fara norma, dar raman in sistem. Niciun titular nu ramane fara norma", a declarat Funeriu la Realitatea.net.

Funeriu a vorbit si despre reducerea salariilor profesorilor. "Reducerea de 25% a salariilor se aplica si pe perioada vacantei de vara. Reducerea se face pe salariul brut. Din pacate atat isi poate permite Romania astazi sa ofere. Este un mare decalaj intre cei nou intrati in sistem si cei in prag de pensie", a precizat ministrul.

"Guvernul si ministerul, singurii care inteleg importanta Legii educatiei"

Referindu-se la Legea Educatiei, Funeriu a spus ca spera sa se organizeze o sesiune de vara parlamentara, pentru ca aceasta sa fie adoptata.

"Schimbarile in Educatie nu sunt posibile cu actualul cadru legal, pe care opozitia ne impiedica sa il punem in aplicare. Din pacate, Guvernul si Ministerul Educatiei sunt singurele care inteleg bine de ce e importanta noii Legi a Educatiei.

Acest Bac ne arata urgenta de a avea o noua Lege a educatiei care sa ofere un cadru legal pentru administratea scolilor, profesori bine pregatiti, un curriculum bun", a declarat el.

Intrebat daca inchirierea salilor de sport deschide calea unor noi afaceri paguboase pentru stat, ministrul a respins aceasta varianta.

"Va garantez ca sub mandatul meu, o smecherie imobiliara nu va fi facuta pe spatele sportului, educatiei si cercetarii. Sunt mai putin vocal pe sport. Eu sunt convins ca sportul trebuie condus de performeri, si cat voi fi eu ministru, sportul va fi condus de sportivi. Chiar si in criza, am gasit bani suplimentari pentru federatii", a mai spus Funeriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Daniel Funeriu, #disponibilizari invatamant, #legea educatiei , #Legea Educatiei