Funeriu, nemultumit de eliminarea unei limbi straine la Bac (Video)

Vineri, 21 Mai 2010, ora 11:30
2437 citiri
Funeriu, nemultumit de eliminarea unei limbi straine la Bac (Video)
Foto: Antena 3

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat vineri ca va cere Senatului sa modifice cateva dintre reglementarile Legii Educatiei, adoptate miercuri in Camera Deputatilor.

Printre nemultumirile exprimate de Funeriu, in cadrul unei conferinte de presa organizate vineri, se numara amendamentul votat de deputati, potrivit caruia la bacalaureat se va da examen la o singura limba straina.

"Daca in trecut era un avantaj, la angajare, sa stii doua limbi straine, acum este un dezavantaj sa nu le stii", a declarat Funeriu.

O alta modificare dorita de ministru este adoptarea unor masuri impotriva nepotismului universitar.

"Am fost deceptionat de faptul ca masurile care prevedeau lupta impotriva nepotismului universitar au fost diluate de Camera Deputatilor si ma astept ca in Senat sa reusim sa ducem pana la capat aceasta lupta. Nepotismul universitar este unul dintre principalele elemente de decredibilizare a invatamantului superior", a mai spus Funeriu.

Parintii, nemultumiti de forma adoptata a Legii Educatiei

O alta suparare a ministrului a fost legata de atitudinea sindicatelor.

"Regretul nostru este ca liderii sindicali, prin absenta de la discutii de joia trecuta, au ales sa fie parte a problemei, nu parte a solutiei. Ii rog pe liderii sindicali sa nu perturbam sfarsitul de an scolar. Elevii nu trebuie plasati in mijlocul luptei pe care o ducem noi impotriva recesiunii economice", a mai spus ministrul Educatiei.

In mare insa, Daniel Funeriu a spus ca Legea Educatiei este coerenta si "un prim pas spre stabilitatea sistemului educational". Multumindu-i lui Mircea Miclea, fostul sef al comisiei prezidentiale pentru Educatie, Funeriu a mai subliniat ca "adoptarea legii nu trebuie sa fie considerata o victorie politica, ci mai degraba o victorie a ratiunii".

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, Legea Educatiei, proiectul intrunind 181 voturi favorabile si 95 voturi "impotriva", ale reprezentantilor PSD si PNL, care au sustinut ca aceasta lege sacrifica identitatea nationala.

Legea Educatiei va intra in dezbaterea Senatului, care este for decizional in acest caz.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#legea educatiei, #Daniel Funeriu legea Educatiei , #Legea Educatiei