Croitoru (PDL): Funeriu trebuia sa inteleaga ca nu-l doreste nimeni, fiecare cu bunul lui simt - TV Ziare.com

Marti, 28 Iunie 2011, ora 13:59
13763 citiri
Croitoru (PDL): Funeriu trebuia sa inteleaga ca nu-l doreste nimeni, fiecare cu bunul lui simt - TV Ziare.com
Foto: ziare.com

Deputatul PDL Catalin Croitoru l-a atacat dur, marti, la TV Ziare.com, pe ministrul Educatiei Daniel Funeriu despre care spune ca ar fi trebuit sa intelegea demult ca nu il doreste nimeni in Guvern.

Intrebat daca va cere in cadrul partidului demisiile ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, si sefului Guvernului, Emil Boc, avand in vedere ca Legea Educatiei pe care si-a angajat raspunderea Executivul este corectata continuu chiar de parlamentari ai Puterii, Croitoru a raspuns: "Am mai facut-o. Am si votat ca Boc sa plece cu intreg Guvernul. Sigur, asta imi atrage o "simpatie" deosebita din partea premierului si din partea domnului Funeriu. Funeriu putea sa intelega demult ca nu il doreste nimeni, dar, ma rog, fiecare cu bunul lui simt".

Vezi AICI inregistrarea emisiunii cu Catalin Croitoru

Deputatul, propus de PDL in 2009 pentru functia de ministru al Educatiei, l-a criticat pe Funeriu pentru ca a comparat sistemul de invatamant cu coruptia din vami. "Intentia de a face examene corecte trebuie sa fie o regula si o obligatie a oricarui ministru, nu trebuie sa fie o intentie, ci o regula, dar sa faci din asta un spectacol public, sa pleci tot timpul de la prezumtia de vinovatie si sa ameninti profesorii cu mascatii, facand comparatie cu vamesii, mi se pare incalificabil, mi se pare degradant", a precizat Croitoru.

Democrat-liberalul a criticat modul de adoptare a Legii Educatiei, prin asumare, sustinand ca actul normativ ar fi avut nevoie de o dezbatere parlamentara serioasa. Acesta este si motivul pentru care parlamentari ai Puterii au amendat in ultimele luni legea.

"In momentul in care a fost asumata cu totul felul de prostii in ea e normal sa fie amendata de a doua zi. E vorba de constiinta unor parlamentari care nu pot lasa lucrurile asa", a spus deputatul.

Croitoru a declarat in acelasi timp ca nu isi doreste functia de ministru, raspunzand de asemenea la o intrebare la TV Ziare.com. "Am avut ocazia sa fiu ministru si am refuzat. Nu stiu daca astazi as accepta mai mult decat atunci. Poate da, poate nu", a spus deputatul PDL, adaugand ca a intrat in politica pentru a ajuta sistemul de invatamant.

"Daca politiciul e viciat si vrea altceva, cu mine oricine din clasa politica va fi intr-un conflict", a incheiat Croitoru.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Croitoru legea educatiei, #Funeriu demisia, #Boc demisie Croitoru , #ministrul Educatiei