Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Daniel Funeriu sustine asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 16:52
1443 citiri
Daniel Funeriu sustine asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, afirma ca este solidar cu decizia premierului Emil Boc de asumare a proiectului Legii educatiei nationale in Parlament.

"Aceasta lege este probabil cea mai dezbatuta din Romania vreodata. Aceasta lege a fost si aprobata de Camera Deputatilor, iar acum este blocata in Comisia de Educatie a Senatului Romaniei, pentru un motiv foarte simplu: domnul presedinte al Comisiei, Mihail Hardau, a facut un gest de o rara eleganta politica dorind ca aceasta lege sa treaca prin consens in comisie, dar acest gest de eleganta politica a fost interpretat ca o slabiciune din partea unor membri ai Opozitiei care apara in aceasta comisie interesul ilegitim din invatamantul superior.

Guvernul si actul guvernamental nu pot sa accepte o asemenea interpretare, prin urmare a existat decizia pe care premierul a comunicat-o si cu care eu sunt solidar si o sustin intru totul", a spus demnitarul, intr-un interviu pentru Agerpres.

Daniel Funeriu considera ca noua lege creeaza premisele unor "normalizari" in invatamant.

Potrivit acestuia, in invatamantul preuniversitar sunt foarte multe elemente de care Romania are nevoie, enumerand printre acestea "aducerea scolii mai aproape de comunitate, descentralizarea facuta dupa reguli foarte stricte, in foarte stransa legatura cu comunitatea locala ceea ce va creste calitatea educatiei".

Ministrul a mai spus ca exista si amendamente adoptate in Comisia de educatie a Camerei Deputatilor, cu care este de acord, dar si unele cu care nu a fost de acord si a sustinut ca factorul politic a fost, in proportie de 100%, cel care a intarziat adoptarea Legii educatiei.

Referindu-se la bugetul care va fi alocat educatiei in anul 2011, demnitarul a spus ca acesta va respecta anumite prioritati legate de cresterea calitatii, cele centrate pe elevi, si a sustinut ca MECTS face tot ceea ce poate pentru a avea o cat mai buna alocare bugetara in ceea ce priveste salariile profesorilor, dar "in limitele pe care Romania si le poate permite astazi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Legea Educatiei Daniel Funeriu, #Funeriu Legea educatiei Parlament , #ministrul Educatiei