Elevii din Bucuresti nu merg luni la scoala

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 12:40
6030 citiri
Elevii din Bucuresti nu merg luni la scoala
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a dispus ca elevii claselor I-VIII din Capitala sa nu inceapa luni cursurile, urmand ca inspectoratele scolare din alte 13 judete sa analizeze posibilitatea luarii unor masuri similare.

Hotararea a fost luata in urma discutiei dintre primarul Capitalei Sorin Oprescu, premierul Emil Boc si ministrul Invatamantului Daniel Funeriu.

"Ca urmare a solicitarii Comitetului pentru Situatii de Urgenta de la nivelul Capitalei, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, dl. Daniel Petru Funeriu, a cerut Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sa dispuna neinceperea cursurilor in cazul gradinitelor si a elevilor din clasele I-VIII. Masura se aplica pentru data de 8 februarie 2010.

De asemenea, ministrul Daniel Funeriu a luat legatura cu inspectorii scolari din judetele pentru care s-a emis cod portocaliu (Arges, Buzau, Braila, Calarasi, Botosani, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Teleorman si Olt) si le-a transmis ca, acolo unde conditiile meteorologice locale o impun, pot aproba la cererea comandamentelor judetene de urgenta, suspendarea cursurilor pe o perioada determinata", se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Funeriu a luat legatura, duminica dimineata, cu membrii Inspectoratului Scolar Bucuresti, pentru a recomanda inchiderea scolii pentru o zi, din cauza zapezii si viscolului.

Decizia ii vizeaza pe elevii claselor I-VIII, care vor avea parte de o zi de vacanta in plus. Ministrul a recomandat si celorlalte inspectorate din judetele afectate de zapada sa ia aceasta decizie.

"Domnul ministru a recomandat inspectorilor ca elevii din scolile primare si gimnaziale sa stea maine (n.red - luni) acasa. Nu am vrea sa vedem copiii mergand prin nameti si troiene. Trebuie insa sa stim exact ce se intampla in Capitala. Nimeni in afara domnului primar nu a solicitat insa acest lucru", a declarat la Antena 3 Melania Mandas Vergu, consilier al ministrului Educatiei.

Oprescu vrea sa amane inceperea scolii, din cauza vremii

Situatia este insa analizata de catre inspectorii scolari, iar o decizie finala ar putea fi luat duminica la pranz.

"Depinde de sector. De exemplu, sectorul 5 este mai afecatat. Depinde si de scoli, unele sunt in zone deszapezite, altele nu. Decizia se va lua insa la nivelul Capitalei pentru intreg invatamantul primar si gimnazial", a completat Vergu.

Declaratia survine dupa ce primarul general al Capitalei a anuntat, duminica dimineata, ca va cere premierului si ministrului Educatiei sa amane inceperea scolii in Bcuuresti cu 2-3 zile din cauza zapezii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#inchidere scoli, #scoli zapada, #amanare incepere scoala , #ministrul Educatiei