Funeriu: De cand sunt ministru, am zburat de trei ori cu avionul

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 16:03
1116 citiri
Funeriu: De cand sunt ministru, am zburat de trei ori cu avionul

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a declarat, sambata, la Drobeta Turnu Severin, ca ministerul pe care il conduce nu are niciun motiv de repros in privinta cheltuirii banului public si a precizat ca ministerul sau a redus cheltuielile de personal in primul trimestru cu 30% fata de anul trecut.

"Este prima data cand o spun public, cheltuielile la nivelul aparatului central si aparatului din judet de la nivelul Ministerului Educatiei cu cheltuielile de personal au fost reduse la nivelul trimestrul I 2010, fata de trimestrul I 2009, cu 30 la suta. A fost realizata si o scadere semnificativa a cheltuielilor cu bunuri si servicii si regret unele intrepretari ale unor posturi de televiziune care au spus ca Ministerul Educatiei cheltuieste nejustificat bani pentru transportul aerian", a afirmat Funeriu.

El a precizat ca, de cand este ministru, a zburat doar de trei ori cu avionul si niciodata la business class, desi protocolul ii impune acest lucru.

"Vreau sa va spun ca, de cand sunt ministru, am zburat de trei ori cu avionul, niciodata nu am calatorit la business class, intotdeauna am calatorit la economy class, cu toate ca protocolul chiar mi-ar impune acest lucru.

Mai mult, 65 la suta din banii Ministerului Educatiei pe transport, pe deplasari, sunt pentru elevii olimpici. Desigur, olimpiadele internationale se organizeaza si in destinatii exotice, precum Tokyo, Coreea de Sud si altele, dar vreau sa va asigur ca la nivelul Ministerului Educatiei nu avem motive sa ne reprosam in ceea ce priveste cheltuirea banului public", a subliniat ministrul Educatiei.

Profesorii au ales sa se stranga in jurul interesului elevului

Daniel Funeriu a tinut sa multumeasca cadrelor didactice pentru organizarea "ireposabila" a examenului de bacalaureat, fiind incantat de faptul ca, intr-o situatie dificila, "profesorii Romaniei au ales sa se stranga in jurul interesului elevului".

"As dori sa va multumesc pentru ca in aceasta perioada foarte dificila am reusit sa facem ceea ce foarte putini au reusit, sa organizam un bacalaureat pana acum ireprosabil, sa incheiem anul scolar, sa organizam evaluarile la clasa a VIII-a, si sa nu uitam ca bacalaureatul din acest an a fost organizat dupa un model nou. Eu si inspectorii generali nu am facut nimic altceva - si va asigur ca acesta este gandirea pe care o avem - nu ne-am facut decat datoria.

Dumneavostra sunteti cei care ati facut acel efort suplimentar fara de care nu am fi reusit sa ii avem pe elevii nostri linistiti pe perioada acestei vacante si pe parintii Romaniei linistiti. Cel mai important invatamant pe care eu l-am tras din aceasta experienta este aceea ca, intr-o situatie dificila, profesorii Romaniei au ales sa se stranga in jurul interesului elevului", a afirmat Funeriu.

Profesorii sunt cei care pun Romania pe roate

Ministrul Educatiei a mai afirmat ca profesorii sunt acea parte a natiunii care "pune Romania pe roate" si a sustinut ca, atunci cand vor fi semne de redresare a economiei si in Guvern se va pune problema "revenirii la normalitate", profesorii vor fi primii care vor "reintra in parametri cat de cat normali".

"Eu, ca ministru, nu voi permite de acum inainte nimanui sa mai spuna despre profesori ca ei nu reprezinta acea parte a natiunii care pune Romania pe roate. Va mai asigur de un lucru, ca atunci cand in Guvernul Romaniei se va pune problema revenirii la normalitate, profesorii sa fie primii care sa reintre in parametri cat de cat normali", a mai spus minsitrul.

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, participa sambata, 12 iunie 2010, la Drobeta Turnu Severin, la conferinta nationala cu tema "Managementul educational in contextul descentralizarii invatamantului romanesc" si la "Gala premiantilor".

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Daniel Funeriu, #Funeriu bani publici, #Funeriu cheltuire bani , #ministrul Educatiei