Funeriu: Harababura a fost creata de premierul Ponta, care a avut 4 ministri ai Educatiei in 3 luni

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 19:48
2808 citiri
Funeriu: Harababura a fost creata de premierul Ponta, care a avut 4 ministri ai Educatiei in 3 luni
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu respinge acuzatiile premierului Ponta, care a declarat miercuri, in sedinta de guvern, ca prin trecerea clasei pregatitoare la scoala s-a creat o harababura in sistemul de educatie.

"Eu in continuare sustin ca harababura si dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregatitoare reprezinta o harababura si o prostie si va sustin in continuare pentru a repune lucrurile in ordinea lor normala: clasa pregatitoare la gradinita. La cinci ani jumate il trezesti (pe copil-n.red.) la 7 dimineata, il tii opt ore...asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili", a declarat premierul Ponta in sedinta de guvern, cu toate ca elevii din clasa pregatitoare stau 4 ore zilnic la scoala, nu 8.

Ponta: Clasa pregatitoare a lui Funeriu este o harababura si o prostie

In replica, Daniel Funeriu a precizat intr-un comunicat remis presei ca, daca ar reveni clasa pregatitoare la gradinita, asa cum doreste premierul Ponta, gradinitele ar fi din nou supraaglomerate, salile de scoala amenajate special in prezent ar ramane goale, iar cadrele didactice de la clasele pregatitoare ar trece la gradinita sau ar fi date afara.

"Parintii copiilor de trei ani trebuie sa stie ca micutii nu vor mai avea locuri la gradinita la anul, daca Ponta muta clasa pregatitoare inapoi la gradinita, unde e criza cronica de spatiu. Am fi singura tara din UE cu gradinita de patru ani", a subliniat Daniel Funeriu inca o data.

Funeriu, despre clasa pregatitoare: Acest model se aplica in 25 din cele 27 de state UE

"Harababura de inceput de an scolar a fost cauzata de Ponta care a avut 4 ministri ai Educatiei in 3 luni, plagiatori si sindicalisti. Cum sa incepi anul bine cand au schimbat politic toti inspectorii scolari si toti directorii care pregatisera lucrurile?

In 18 mai 2012, Ponta, de la ministerul Educatiei a anulat procedurile transparente de licitatie pentru mobilier si a dat banii scolilor, care au cumparat prin incredintare directa mobilierul cu mare intarziere.

Daca Ponta nu stie despre ce vorbeste macar sa plagieze modelele din toate tarile UE care aplica acest model. Prin introducerea clasei pregatitoare, 20.000 de copii de 6 ani, care altminteri nu ar fi fost nici la scoala, nici la gradinita, sunt acum intr-un cadru scolar adecvat.

Ii reamintesc domnului Ponta ca in 2002, cand el plagia de zor la doctorat, actualul ministru al Educatiei (Ecaterina Andronescu, n.red.) a dispus ca toti copiii de 6 ani sa mearga la scoala, nu la gradinita", se mai arata in comunicatul remis de Daniel Funeriu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Funeriu Ponta clasa pregatitoare, #Funeriu Ponta plagiat , #ministrul Educatiei