Funeriu i-a dat ultimatum Melaniei Vergu - firma sau ministerul

Marti, 01 Iunie 2010, ora 18:54
6276 citiri
Funeriu i-a dat ultimatum Melaniei Vergu - firma sau ministerul
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, i-a dat marti un ultimatum consilierului sau Melania Mandas Vergu dupa ce firma acesteia a obtinut finantare europeana pentru un proiect a carui valoare totala se ridica la 4 milioane de euro.

Funeriu i-a spus ca are 15 zile la dispozitie ca sa se decida daca va parasi firma sau ministerul, anunta Realitatea Tv.

"Prima obligatie a unui ministru este ca asupra MECTS sa nu planeze suspiciuni de acte imorale sau ilegale. O prima situatie de acest fel a existat in legatura cu Complexul Lia Manoliu, iar aceasta s-a finalizat prin demisia directorului respectivului complex", a spus ministrul Funeriu, citat de Mediafax.

Proiectul se numeste "Practica sa inveti, invata sa practici" si deruleaza programe de formare profesionala in scolile din Romania. Vergu spune, insa, ca nu exista nicio incompatibilitatea in cazul ei.

"Proiectul e depus in 2008. In octombrie 2009 am fost anuntata ca am fost selectata ca beneficiar al acestor fonduri. Nu are nicio legatura Ministerul Educatiei, apartine de Ministerul Muncii. Evident ca am facut un proiect pe ceea ce ma pricep cel mai bine si o sa mai fac proiecte. Nu am nicio incompatibilitate.

Este primul lucru pentru care m-am documentat inainte sa fiu numita consilier. Va trimit baza de date cu toti directorii, rectorii, vorbiti cu ei la telefon. Daca eu, Melania Mandas Vergu, am vorbit cu vreunul din ei sa intre in acest proiect, imi dau demisia maine", a declarat Melania Mandas Vergu, al Realitatea Tv.

Funeriu a verificat in minister daca firma la care este actionara consiliera sa, Melania Vergu, are legatura cu aceasta institutie. Din datele primite pana acum rezulta ca proiectul firmei doamnei Vergu nu are nicio legatura cu MECTS, ci cu Ministerul Muncii, a adaugat acesta.

"Am cerut Ministerului Muncii sa faca toate demersurile necesare pentru ca toate datele legate de acest proiect sa fie postate pe site-ul institutiei", a mai spus ministrul Educatiei, care a adaugat ca, "potrivit juristilor, proiectul consilierului Melania Vergu nu este nici ilegal, nici imoral".

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 16.381.211 de lei. Din aceasta suma, statul roman va contribui cu 1.782.002 de lei, in timp ce Uniunea Europeana va suporta restul cheltuielilor in valoare de 12.896.762 de lei. La aceste sume se adauga contributia beneficiarului de 772.567 de lei, dar si cheltuielile neelegibile de 929.880 de lei.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ultimatum Funeriu Madalina Vergu, #parasi firma ministerul invatamantului , #ministrul Educatiei
Comentarii
C
Cronos
rank 3
MUIEREA asta nu-i din tagma lui Nistorescu, Chireac, SR Stanescu, CPT etc??