Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Funeriu: Invatamantul superior e in camasa de forta

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 17:36
2356 citiri
Funeriu: Invatamantul superior e in camasa de forta

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, este de parere ca invatamantul superior se afla intr-o camasa de forta, iar Legea Educatiei incearca sa schimbe aceasta situatie.

Ministrul Daniel Funeriu este de parere ca "plagiatul, impostura, promovarile abuzive si nepotismul universitar" sunt problemele care au dus la aceasta situatie.

"Mi se pare perfect anormal ca sotul unei doamne rector din invatamantul superior din Romania sa fie presedintele Comisiei de Educatie din Camera Deputatilor. Invatamantul superior din Romania se afla intr-o situatie in care toate aceste retele de conflicte de interese l-au pus practic intr-o camasa de forta, din care noi incercam sa-l eliberam prin aceasta lege.

Nu mai putem sa ne furam singuri caciula, sa ne furam singuri startul in viata, cum se intampla de exemplu la Bacalaureat. Aceste lucruri trebuie sa inceteze in Romania", a declarat Daniel Funeriu, la Radio France International.

Ministrul a negat faptul ca legea Educatiei nu este o concesie facuta UDMR, asa cum spun reprezentantii Opozitiei. "Aceasta falsa perceptie a fost vehiculata de catre cei care doresc sa deturneze de la adevaratul sens al acestei legi, pentru a-si ascunde interesele in spatele unei retorici, care ne intoarce inapoi in anii in care Romania nu era in UE si suferea foarte mult din cauza unor retorici nationaliste. In nici un caz, nu este vorba de o concesie.

Este vorba de o lege moderna, care ii deranjeaza pe cei care ani de-a randul au distrus invatamantul romanesc", spune Funeriu.

Legea educatiei a fost adoptata, marti, in Camera Deputatilor, dupa ce liberalii si-au retras semnaturile de pe motiunea de cenzura depusa din pricina acestei legi. Liberalii, dar si social-democratii, intentioneaza contestarea legii la CCR, mizand pe faptul ca judecatorii vor decide din nou ca legea este neconstitutionala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Daniel Funeriu, #Funeriu invatamant superior, #Funeriu camasa forta , #ministrul Educatiei