Cum si-a luat Funeriu Bac-ul in Franta

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 19:57
15509 citiri
Cum si-a luat Funeriu Bac-ul in Franta
Foto: Antena 3

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, se pare ca nu a reusit sa promoveze din prima incercare examenul de bacalaureat, pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg.

Desi, recent, Daniel Funeriu declarase ca a avut atunci cea mai mare nota de admitere si a obtinut note foarte mari la examenul de bacalaureat, in special la matematica si fizica, un document oficial al Ministerului Educatiei din Franta, prezentat de Antena 3, il contrazice pe oficialul roman.

Potrivit documentului, Daniel Funeriu a primit la bacalaureatul din Strasbourg calificativul "passe second groupe".

Calificativul obtinut de actualul ministru al Educatiei presupune ca nu a luat examenul din prima incercare, avand insa sansa la o a doua reexaminare.

Astfel, Daniel Funeriu a picat examenul scris in 1989, avand insa posibilitatea de a da o reexaminare suplimentara - verificare orala.

Ministrul Daniel Funeriu a vorbit cu un reporter al Antena 3, precizand ca a trecut cu brio de examenul de bacalaureat din 1989. Cu toate acestea, ministrul Educatiei nu a dorit sa intre in direct, subliniind ca nu vrea sa fie subiectul unui scandal mediatic.

Documentul cu antetul Ministerului Educatiei francez il contrazice si de aceasta data pe ministru, care invoca rezultatele bune pe care le-a obtinut la bacalaureat. Actul arata ca Daniel Funeriu a obtinut note cuprinse intre 8 si 10, in contextul in care sistemul de evaluare din Franta prevede note cuprinse intre 1 si 20.

"Mi-am luat Bac-ul din prima, nu am avut nicio problema, pentru universitatea pe care am urmat-o, trebuia sa fii printre primii la terminarea liceului", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru Realitatea.net.

Cum ar rezolva Funeriu subiectele de la Bac

Pe de alta parte, ministrul s-a descurcat la fel de prost si cand a fost pus, zilele trecute, in situatia de a rezolva al doilea subiect al probei de Limba si Literatura Romana de la bacalaureatul din acest an.

Cerinta era: "Scrie un text de tip argumentativ de 15 - 30 de randuri despre cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Nichita Stanescu: A avea un ideal inseamna a avea o oglinda".

Dupa o argumentare plina de balbe si poticneli, Daniel Funeriu s-a scuzat, argumentand ca este profesor de chimie, nu de limba romana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#daniel funeriu bacalaureat picat, #daniel funeriu picat bac 1989 , #ministrul Educatiei