Ziare.com

Funeriu: Romania nu poate castiga competitia mondiala decat cu universitatile sale

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 22:17

   

Funeriu: Romania nu poate castiga competitia mondiala decat cu universitatile sale
Romania nu poate castiga competitia europeana si mondiala decat cu universitatile sale, a afirmat, vineri, la Resita, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, care le-a transmis tinerilor de la Universitatea "Eftimie Murgu" sa aleaga varianta curajului si a responsabilitatii.

"O universitate dinamica, bine gospodarita de niste oameni entuziasti. E premisa formarii unor tineri, carora le transmit sa aleaga varianta curajului si responsabilitatii, pentru ca Romania nu poate castiga competitia europeana si mondiala decat cu universitatile sale.

Universitatea 'Eftimie Murgu' are un rol esential in implacabila dinamica a schimbarii", a afirmat Funeriu, prezent vineri la festivitatile prilejuite de aniversarea a patru decenii de invatamant superior in Banatul Montan.

Manifestarile de vineri au fost deschise de rectorul Universitatii "Eftimie Murgu", prof. univ. dr. ing. Doina Frunzaverde, care a facut un istoric al prestigioasei institutii de invatamant carasene, inca din 1971, cand la Resita aparuse Institutul de subingineri, in subordinea Institutului Politehnic "Traian Vuia" din Timisoara, ajungandu-se acum ca universitatea sa detina sase facultati.

Doina Frunzaverde a insistat pe profunda componenta stiintifica, de cercetare si sociala a universitatii, care trebuie insa sa aiba efecte concrete si in economie si societate.

"Banatul Montan merita din plin o asemenea universitate moderna. Noi, resitenii, am colonizat industrial Romania si acum TMK este cea mai moderna uzina siderurgica din sud-estul Europei", a precizat, la randul sau, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, care a multumit tuturor guvernelor care si-au adus aportul la dezvoltarea Universitatii "Eftimie Murgu" din Resita.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 713 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania nu poate castiga competitia mondiala....

....nici nu este nevoie domnule ministru! macar intoarceti invatamintul in momentul de unde a inceput sa se scrinteasca: 1990. Macar sa se mai invete ca pina in 1989....am avea tineri de isprava!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor