Funeriu: Statul va finanta preferential universitatile

Joi, 23 Iunie 2011, ora 20:50
3015 citiri
Funeriu: Statul va finanta preferential universitatile
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, joi, ca statul roman, de acum inainte, va finanta preferential universitatile care isi fac datoria fata de societate. In plus, cu cat o universitatea va avea mai putine functii de conducere, cu atat va primi mai multi bani.

"Am decis, impreuna cu conducerea CNFIS, alocarea preferentiala si semnificativa de fonduri pentru universitatile care fuzioneaza conform art. 194 din Legea Educatiei. Avem o dispersie a fondurilor care nu poate duce la performanta, marii castigatori vor fi cei care inteleg acest lucru. Nu e de joaca cu reorganizarea universitatilor. Unele universitati au un numar imens de posturi de conducere, fara legatura cu eficienta organizationala", a declarat ministrul Educatiei pentru Ziare.com.

Daniel Funeriu sustine ca numarul mare de sefi din universitatile romanesti inseamna de fapt clientela universitara, fara sa se inregistreze performanta.

"Pe de alta parte, universitatile care fac ceea ce trebuie si se organizeaza corect trebuie premiate. Cu cat o universitatea va avea mai putine functii de conducere, cu atat va primi mai multi bani. Statul roman, de acum inainte, va finanta preferential universitatile care isi fac datoria fata de societate. Datoria statului e sa finanteze procesul educational si nu prime pentru functii de conducere fara rost in universitati", ne-a mai declarat ministrul Educatiei.

Daniel Funeriu a reitarat ca statul nu va mai finanta vanitatile personale "ale vanatorilor profesionisti de functii".

"V-ati intrebat de ce Harvard poate sa functioneze cu 15 facultati, iar in Romania o universitate mare are de la 21 de facultati in plus? Pentru ca profesorii de acolo vor sa se ocupe de educatie si cercetare, iar unii de la noi sunt interesati doar de titluri pompoase si functii", a conchis Funeriu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Daniel Funeriu finantare universitatie, #finantare preferentiala universitati, #finantare diferentiata facultati , #ministrul Educatiei