Mai multi tineri vor primi "Bani de liceu"

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 15:04
1906 citiri
Mai multi tineri vor primi "Bani de liceu"
Foto: Arhiva

Ministerul Educatiei a decis sa suplimenteze fondurile alocate programului national de protectie sociala "Bani de liceu", astfel incat toti cei peste 128.000 de solicitanti eligibili sa primeasca sprijinul financiar de 180 de lei pe luna, au anuntat, miercuri, reprezentantii ministerului.

"Intr-o situatie economica dificila precum cea prin care trece Romania in acest moment este esential ca scolarizarea elevilor cu resurse financiare limitate sa nu fie afectata. De aceea, ca ministru al Educatiei, am hotarat suplimentarea fondurilor alocate programului 'Bani de liceu', astfel incat toti solicitantii eligibili sa beneficieze de acest sprijin. Combaterea abandonului scolar este un element important de combatere a dificultatilor economice si sociale pe termen lung", spune ministrul de resport, Daniel Funeriu.

Suma totala aferenta acestui program pe anul financiar 2010 este de 173,3 milioane lei, precizeaza ministerul.

"Potrivit HG nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar in cadrul, sprijinul financiar lunar de 180 RON va fi acordat solicitantilor care au indeplinit criteriile prevazute de HG nr. 1488/2004 si au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei", informeaza Ministerul Educatiei.

Liceenii vor primi suma 180 de lei pe luna pe intreaga perioada a cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de Bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie. Fondurile vor fi alocate de catre Ministerul Educatiei si vor fi distribuite beneficiarilor de catre unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul.

Autoritatile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bani de liceu, #bursa liceeni, #ministru educatiei Daniel Funeriu, #bani liceu , #ministrul Educatiei