Ministrul Funeriu, ironizat in Senat pentru o greseala gramaticala (Video)

Marti, 28 Iunie 2011, ora 16:50
7179 citiri
Ministrul Funeriu, ironizat in Senat pentru o greseala gramaticala (Video)
Foto: Senat

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a starnit iritarea, dar si amuzamentul senatorilor dupa ce a sustinut ca substantivul "coleg" are genul neutru, potrivit DEX.

Tot episodul s-a consumat in timp ce Funeriu era la tribuna Senatului. Ministrul intervenise iritat sa-i dea o replica "colegului" Mircea Geoana, care il atentionase sa fie respectuos.

"Am considerat totdeauna ca in Senatul Romaniei se actioneaza pentru binele invatamantului, de aceea mi-am permis si am incercat sa particip tocmai la destinderea acestei atmosfere, si tocmai de aceea intervetia mea a fost mai mult tehnica decat una politica, pentru ca desigur, daca ar fi cazul sa avem interventii politice, cu totul si cu totul altele ar fi coordonatele (...) Putem sa dam foarte multe lectii de gramatica, puteti da foarte multe lectii de foarte multe lucruri, eu nu o sa-mi permit acest lucru, imi voi permite doar sa spun ca in limba romana conform DEX cuvantul 'coleg' este neutru, nu este defel feminin", a spus ministrul Educatiei in plenul Senatului, citat de NewsIn.

Sfatul lui Blaga: sa nu-si puna Senatul in cap

Afirmatia sa a starnit reactia senatorilor, atat din partea Puterii, cat si din Opozitie, unul dintre acestia fiind senatorul PDL, Vasile Blaga, care l-a indemnat pe ministrul Educatiei sa nu-si mai "puna Senatul in cap".

De asemenea, senatorul PSD, Georgica Severin, a intervenit pentru a sublinia greseala ministrului Educatiei. "Totusi, suntem in Senatul Romaniei si avem pretentii, 'coleg' este de genul masculin, un coleg, doi colegi, totusi...", a mai spus Severin.

Colegii de partid, despre gafa lui Funeriu

Dupa gafa din Senat, colegii de partid au sarit in apararea lui Funeriu. "Sunt lucruri care se pot intampla oricui. Si voua vi se intampla, daca va uitati la propriile voastre emisiuni, o sa vedeti ca mai se intampla", a spus senatorul PDL Radu Berceanu, intr-o interventie la Realitatea TV.

"In limba romana vorbim de - un coleg, doi colegi - deci este de genul masculin. Daca intr-un moment de neatentie a avut o zbarca, se poate intampla. E un accident, dar nu ma gandesc ca domnul Funeriu nu stie genul substantivelor", a intervenit la randul sau senatorul PDL Radu F. Alexandru.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Funeriu Legea educatiei Parlament, #Funeriu greseala gramaticala , #ministrul Educatiei