PNL insista: Funeriu trebuie sa-si dea demisia

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 21:07
2005 citiri
PNL insista: Funeriu trebuie sa-si dea demisia
Foto: Arhiva

PNL cere demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe care il acuza ca a creat confuzie prin "asa-zisa clasificare a universitatilor".

"Partidul National Liberal constata ca ministrul Daniel Funeriu probeaza inca o data ca exista motive temeinice pentru a-i cere demisia. Astfel,

asa-zisa 'clasificare' a universitatilor, in loc sa introduca mai multa ordine in invatamantul superior, creeaza si mai multa confuzie. Criteriile

folosite in aceasta 'clasificare' nu sunt suficient de clare si nu sunt cele europene.

Invocarea Asociatiei Europene a Universitatilor, in sprijinul acestei clasificari, nu este corecta, deoarece aceasta asociatie nu face clasamente, ci eventual da sfaturi, evalueaza si informeaza asupra metodologiei. Exista institutii europene specializate care fac asemenea ierarhizari, instituii care nu au participat insa la operatiunea domnului Funeriu", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Liberalii sustin ca nu nu exista nicio corespondenta intre "clasificarea" actualului ministru al Educatiei si evaluarile ARACIS, institutie specializata in asigurarea calitatii invatamantului superior.

"Astfel conceputa, 'clasificarea' universitatilor pare mai degraba un instrument de reasezare a resurselor statului intre unitatile de invatamant, si mai putin o forma de a pune ordine, asa cum clameaza ministrul Educatiei. Partidul National Liberal isi exprima convingerea ca o viitoare evaluare si clasificare institutionala, alta decat aceea realizata sub egida domnului ministru Daniel Funeriu, va fi mai conforma cu realitatile invatamantului superior romanesc", mai cer reprezentantii PNL.

Partidul National Liberal vrea masuri concrete, legislative si administrative, care sa fie luate in dreptul acelor universitati (atat de stat cat si private) care au devenite fabrici de diplome fara prea multa acoperire, "universitati care distorsioneaza piata muncii, dar care se bucura inca de protectia vinovata a guvernarii actuale".

"Partidul National Liberal reitereaza solicitarea ca domnul Daniel Funeriu sa isi prezinte demisia din functia pe care o ocupa, functie care necesita un specialist in acest domeniu esential pentru dezvoltarea societatii romanesti", se mai arata in comunicat.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#PNL cere demisie Daniel Funeriu, #clasificare incorecta universitati Romania , #ministrul Educatiei