Funeriu pleaca de la Cotroceni si se duce la PMP: Motivul pentru care a luat decizia

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 18:41
5831 citiri
Funeriu pleaca de la Cotroceni si se duce la PMP: Motivul pentru care a luat decizia

Daniel Funeriu a demisionat din functia de consilier al presedintelui Traian Basescu si, potrivit unei declaratii date Ziare.com, se va inscrie in Partidul Miscarea Populara.

Funeriu este doar unul dintre cei 8 consilieri pentru care Basescu a semnat marti decretele de eliberare din functie.

El a dezvaluit, pentru Ziare.com, motivul pentru care a luat aceasta decizie.

"A fost o perioada extraordinara pentru mine. Ma inscriu in Partidul Miscarea Populara si intentionez sa candidez la alegerile europarlamentare", ne-a declarat Funeriu.

Basescu a semnat demisiile pentru 8 consilieri: Adrian Radulescu, Lazaroiu si Funeriu, printre ei

Ceilalti 7 consilieri care, potrivit comunicatului publicat de Administratia Prezidentiala, de la 1 februarie nu vor mai indeplini aceasta functie sunt: Gabriel Berca, Adrian Radulescu, Laurentiu-Sebastian Lazaroiu, Virgil Paunescu, Maria Bitang, Raluca Boboc si Daniel-Andrei Moldoveanu.

Informatia aparuse inca de luni seara pe surse, la Romania Tv si apoi in intreaga presa, iar primul care a negat-o a fost chiar Funeriu.

"Aud noutati despre viata mea la televizor. Nu mi-am dat demisia. Astept ca RTV sa-mi spuna ce meniu voi avea la pranz peste 3 zile, ce camasa si cravata sa port saptamana viitoare", a comentat ironic Funeriu pe Facebook.

Ziare.com a contactat marti dimineata mai multi consilieri prezidetiali pe acest subiect. Dintre acestia ne-au raspuns Adrian Radulescu si Razvan Murgeanu.

Consilieri prezidentiali in PMP? "N-am luat nicio decizie, presedintele nu impune nimic"

Consilierul pentru Politici Economice si Sociale, Adrian Radulescu, a afirmat ca discutia referitoare la acest subiect este una mai veche.

"Asta a fost o discutie de acum doua luni, trei luni, nu mai stiu, cred ca prin noiembrie. La acea discutie a fost daca suntem dintre consilieri care dorim sa facem politica, nu putem fi si consilieri, si politicieni. Asta a fost discutia", a declarat fostul deputat PDL, pentru Ziare.com.

Tomac: Partidul Miscarea Populara mizeaza pe sprijinul lui Traian Basescu

Intrebat daca a avut loc vreo discutie cu presedintele Traian Basescu, in acest sens, consilierul a raspuns: "Nu, nu s-a discutat", adaugand insa ca seful statului nu s-ar opune unei plecari a vreunui consilier.

"Din cate il cunosc eu pe domnul presedinte, nu impune ceva. Au mai fost colegi care au mai luat anumite decizii si au plecat. Deci nu suntem nici noi indispensabili. E o chestiune care se poate rezolva pe cale amiabila, daca ma intrebati pe mine. Nu impune nimanui ceva cu forta. Nu stiu ce spun altii, dar realitatea e asta pe care o spun eu", a mai spus Adrian Radulescu.

N.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Daniel Funeriu Miscarea Populara, #Daniel Funeriu candidat PMP europarlamentare , #Miscarea Populara
Comentarii