Daniel Morar a demisionat - vezi reactii

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 12:10
4914 citiri
Daniel Morar a demisionat - vezi reactii
Foto: Arhiva

Daniel Morar a demisionat de la conducerea Parchetului General, explicand ca a decis sa faca acest gest ca urmare a criticilor pe care le-a primit, chiar si de la presedinte si premier, dupa ce a cerut ca la sefia DNA sa vina un procuror anticoruptie. Anuntul lui Daniel Morar nu a ramas insa fara ecou.

Judecatorul CSM Horatius Dumbrava a apreciat, intr-o interventie la Digi 24, ca "perioada de provizorat durase oricum prea mult".

"Viata nu se opreste aici, am incredere ca Morar va face fata cu brio in functia de judecator la CCR. E un castig. Nu se inchide un capitol, sunt convins ca peste noua ani revine in Parchete, a facut multe pentru sistem si pentru Romania", a spus Horatius Dumbrava.

"Am avut dubii legate de detasare, dar asta e mai putin important. Sper ca nu acesta a fost mobilul demisiei lui Morar", a subliniat membrul CSM.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

Demisia lui Daniel Morar de la PG a fost comentata si de Laura Stefan, expert anticoruptie.

"Pentru ca Morar e deasupra discutiilor meschine si a bataii traditionale cu noroi, a preferat sa nu intre in dezbatere si isi ia o perioada de reflexie inainte de a se duce la CCR", a apreciat Laura Stefan.

Pe de alta parte, Eugen Nicolicea, deputat UNPR, sustine ca Daniel Morar trebuia sa demisioneze de mai multa vreme.

"Demisia trebuia sa si-o dea cand a facut declaratia ca il impiedica Constitutia. Banuiesc ca s-a mutat la CCR ca sa ii impiedice pe altii cu Constitutia", a comentat Nicolicea.

Controversele legate de Morar

Daniel Morar a anuntat, vineri, in cadrul unei declaratii de presa tinute la Parchetul General, ca va cere CSM sa revoce detasarea lui in functia de procuror general interimar.

Decizia lui Morar vine dupa ce premierul si presedintele au pus la indoiala, prin declaratii publice, legitimitatea sa in fruntea Parchetului General.

Laura Codruta Kovesi a decis, pe 2 octombrie 2012, ca Daniel Morar sa fie delegat ca prim-adjunct al procurorului general, cu un mandat de sase luni. Decizia a fost luata atunci cand Codruta Kovesi a predat conducerea Ministerului Public.

Din aceasta functie, Morar a condus efectiv Parchetul General, in lipsa unui procuror general numit prin decret prezidential. Situtia s-a complicat cu putin timp inainte de expirarea celor sase luni, cand CSM a decis detasarea lui Morar pe aceeasi functie.

CSM: Daniel Morar este detasat legal, Guvernul sa respecte separatia puterilor in stat

Replica CSM nu a intarziat - detasarea respecta legea intocmai si nu constituie o prelungire a mandatului. Legea prevede ca magistratii pot fi detasati la alte instante si parchete, in orice functii, cu acordul lor scris, a precizat CSM.

In data de 9 iunie, Daniel Morar isi va incepe mandatul de judecator la CCR.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Daniel Morar demisie reactii, #Morar demisionat Parchet , #DNA