Daniel Morar nu va candida la sefia Parchetului General: Procedura de selectie nu e transparenta

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 17:42
2838 citiri

Procurorul general interimar, Daniel Morar, a declarat, marti, ca nu va candida pentru sefia Parchetului General, intrucat nu are incredere in procedura de selectie demarata de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru.

"Aceasta procedura de selectie nu este una real transparenta si acesta este si motivul pentru care eu n-o sa-mi depun candidatura pentru vreo functie - de procuror general, ca despre asta vorbim.

Am examinat acea procedura, asigura transparenta in ceea ce priveste depunerea candidaturilor, dar nu asupra ceea ce inseamna proiecte de management, interviu, sau criteriile de selectie.

Deci avem o transparenta pe ceea ce inseamna depunerea candidaturilor, pe vointa de a ne lansa intr-o asemenea competitie, dar n-avem o transparenta in ceea ce inseamna procedura de selectie efectiva. Acesta este motivul pentru care nu-mi depun candidatura. Adica trebuie sa existe o sansa", a declarat Daniel Morar pentru TVR.

Rocada Kovesi-Morar este ilegala, acuza Grebla

Potrivit procedurii anuntate de Ministerul Justitiei, dosarele pentru candidatura la functiile de procuror general si de sef al DNA se depun pana miercuri.

Luni seara, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca o eventuala rocada Kovesi-Morar pe cele doua functii este "scandaloasa".

"As considera scandalos ca din partea acestui Guvern, a acestui ministru al Justitiei, sa vina o propunere a rocadei Kovesi-Morar", a spus Antonescu.

Daniel Morar a preluat stafeta de la Laura Codruta Kovesi

Daniel Morar a fost numit, luni, procuror general interimar. Locul lui Morar la sefia DNA a fost luat de procurorul Laura Oprean.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Daniel Morar procuror general, #Daniel Morar procedura selectie parchet, #Daniel Morar Mona Pivniceru , #procuror