Stenogramele cu Antonescu si sotia lui Daniel Tudor despre ordonanta. Cum se apara fostul vice de la ASF

Vineri, 07 Martie 2014, ora 20:54
5871 citiri
Stenogramele cu Antonescu si sotia lui Daniel Tudor despre ordonanta. Cum se apara fostul vice de la ASF
Foto: Arhiva

Daniel Tudor, fostul vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, a comentat stenogramele din care reiese ca a vrut sa ajunga la presedintele PNL, Crin Antonescu, ca sa blocheze ordonanata de urgenta emisa de Guvern, prin care se schimba conducerea institutiei.

In stenogramele citate de Romania se arata o discutie intre Daniel George Tudor si sotia sa Daniela Tudor, senatoare PNL, despre interventiile pe care ea le-ar fi facut la Crin Antonescu.

Tudor Doina: Toata lumea este oripilata. Oripilata!

Tudor George Daniel: Pai da, da' Crin?

Tudor Doina: Crin nu stia nimic. M-am dus la Crin ca de aia te tot sunam. Am zis: sa-mi bag picioarele, ma duc si intreb direct pe el.

Tudor George Daniel: Ihi.

Tudor Doina: Zic: "stiu ca nu vreti neaparat sa ma vedeti pe mine." Zice: "Ba da. Da' se poate?" A venit, m-a pupat. Zic: "stiti ceva de amanare?" Zice: "Nu stiu despre ce amanare, ce, cum." Zic: "ASF-u'. Deci eram la faza de Senat, maine aveam comisiile reunite si brusc s-a amanat totul si se da ordonanta de urgenta." Zice: "Cum adica?" Pai zic: "Nu stiti?" Nu." "Domnu' Ponta da ordonanta de urgenta." F***-i mama ma-sii ca cu asta nu mai poti sa vorbesti nimic ca asta face numai cum il taie capu', ca aia, ca aia." Era...

Tudor George Daniel: Da' nu face nimic.

Tudor Doina: Nu, Da'...

Tudor George Daniel: Pai si nu i-ai zis: nu puteti sa vorbiti cu el ca nu-i normal asa ceva.

Tudor Doina: Ba da, ba da.

Tudor George Daniel: Si?

Tudor Doina: Si-a zis: "Nu poti sa vorbesti cu el." Zice: "Nu se poate vorbi cu el. Eu nu mai am ce sa vorbesc cu el." Zice: "Nu se poate vorbi. Face numai ce vrea, cum vrea".

Dezvaluiri din dosarul Carpatica: Ordonanta de urgenta cu dedicatie pentru Ilie Carabulea?

Cum se apara Daniel Tudor

Daniel Tudor a precizat ca a vrut doar sa semnaleze o ilegalitate, nu sa intervina pe langa Crin Antonescu.

"Eu consider ca emiterea acelei ordonante a fost facuta special pentru ca eu sa fiu inlaturat. Am vrut sa imi protejez functia, stiam ca vroiau sa fiu eliminat si nu mi se pare corect. I-am spus sotiei sa se faca ceva ca sa se opreasca acest lucru si sa anulez comisia si procesul legislativ, eu am vrut sa il sun pe presedintele Romaniei si pe dvs, dar nu aveam telefoanele.

Va sunam sa faceti o emisiune la TV, nu mi se pare normal sa tac. Recunosc ca am recomandat si voi recomanda in continuare persoane care sunt calificate, eu am lucrat multi ani in asigurari si in stenograme nu e vorba de bani. Nu regret ca am sunat pe cineva si voi incerca mereu sa semnalez cand ceva nu e in regula", a spus Daniel Tudor, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Procurorii DNA care au instrumentat dosarul "Carpatica" au precizat ca Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care era eliminat din cursa contracandidatul lui Dan Radu Rusanu pentru sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Ponta, despre "ordonanta cu dedicatie pentru Carabulea": Nu cred ca cei de la DNA au zis asa ceva (Video)

Mai mult, acest lucru s-ar fi facut prin interventia unor politicieni. In plus, OUG ar fi fost initiata de ministrul de Finante, Daniel Chitoiu.

OUG a fost data in sedinta de guvern din 16 octombrie 2013 si continea conditii suplimentare pentru candidatii la functia de conducere a ASF, care aveau ca scop, spun procurorii, descalificarea unei persoane care nu era agreata de Ilie Carabulea, care controleaza societatea Carpatica, arata sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Daniel Tudor stenograme Crin Antonescu, #Daniel Tudor discutii Crin Antonescu, #stenograme Daniel Tudor, #stenograme dosar Carpatica , #ASF