Danut Andrusca: Nu ma pot ei denigra, cat pot eu rezista

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 09:38
6351 citiri
Danut Andrusca: Nu ma pot ei denigra, cat pot eu rezista
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Economiei, Danut Andrusca, a transmis un mesaj prin care anunta ca rezista tuturor atacurilor care l-au vizat in ultima vreme si care, cel mai probabil, vor continua sa apara.

"In spatiul public au aparut, si sunt convins ca vor continua sa apara, o serie intreaga de atacuri la adresa mea. Unele sunt politice, altele sunt personale. Toate vin, insa, din zone gri si reprezinta diverse grupuri de interese.

Nu voi ezita sa-mi apar onoarea si demnitatea, inclusiv in instanta de judecata, impotriva tuturor celor care abuzeaza de decenta mea si folosesc tot felul de injurii", a scris ministrul Economiei pe Facebook.

El precizeaza, totodata, ca probabil este o "coincidenta" faptul ca aceste atacuri au aparut dupa ce luni a "demascat" acest mod de a face politica. Luni a fost dezbatuta in Camera Deputatilor motiunea simpla pe Economie initiata de liberali, document care a fost respins, insa, miercuri.

"Cand am vorbit in plenul Camerei Deputatilor despre 'sobolaneli', exact la acest tip de atacuri ma refeream. Poate este coincidenta ca tot acest spectacol a inceput exact dupa ce am demascat, luni, acest mod de a face politica.

E clar ca am deranjat pe cineva sau pe mai multi. Repet, sunt un om bine-crescut si cu frica de Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca voi tolera la nesfarsit toate insultele din spatiul public care se vehiculeaza la persoana mea. Nu spun asta ca o amenintare, ci ca o avertizare!", subliniaza Danut Andrusca.

Pe de alta parte, ministrul Economiei scrie ca toate aceste atacuri recente nu-l au drept miza principala pe el, ci vizeaza grupul celor care au decis sa-l sustina pe presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Spre deosebire de cei care le-au comandat si le executa, eu sunt si voi ramane un jucator de echipa. La final, o concluzie: nu ma voi lasa intimidat de reprezentantii acestor grupuri de interese. Nu ma pot ei denigra, cat pot eu rezista (ca tot este aceasta sintagma la moda prin Romania) ", sustine ministrul Economiei.

Atacul lui Tutuianu

Senatorul PSD Adrian Tutuianu a declarat, miercuri, ca Danut Andrusca nu este potrivit pentru postul de ministru al Economiei si a adaugat ca este pregatit sa mearga in instanta daca va fi chemat de catre acesta din urma pentru a raspunde in legatura cu afirmatiile pe care le-a facut redate in stenogramele aparute in presa.

"Eu cred ca domnul ministru Andrusca nu este potrivit pentru postul de ministru al Economiei, cred ca este datoria noastra sa semnalam aceasta chestiune si sa cerem, ca oameni politici responsabili, imbunatatirea actului de guvernare, imbunatatire care se poate realiza doar prin oameni cu calitati profesionale certe", a precizat Tutuianu, la Palatul Parlamentului.

Intrebat cum raspunde unui comunicat al ministrului Economiei, in care se arata ca analizeaza declaratiile lui Adrian Tutuianu si ia in calcul sa-l dea in judecata, senatorul social democrat a declarat: "Expresia nu-mi apartine mie (e prost, ca nu poate sa asculte nici cinci minute - n.red.), apartine unui om din Ministerul Economiei, dar nu am nicio indoiala ca exista un anume suport pe acest subiect.

Daca dansul vrea sa faca un asemenea gest, va asigur ca voi merge in instanta, stiu sa ma apar, sunt avocat de meserie si stiu foarte bine ce vorbesc (...) ".

Intrebat daca are aceeasi parere despre ministrul Economiei, Tutuianu a raspuns afirmativ.

In presa au aparut mai multe stenograme dintr-o sedinta de partid in care vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu il critica pe ministrul Economiei, Danut Andrusca.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Andrusca mesaj rezist atacuri, #atacuri ministru Andrusca, #Andrusca Tutuianu atacuri , #ministrul Economiei