Aberatia zilei: Denuntatorul din Comisia Juridica

Sambata, 28 Martie 2015, ora 08:59
12661 citiri
Aberatia zilei: Denuntatorul din Comisia Juridica
Foto: Gazeta Noua

Sincer, pana ca DNA sa ne informeze despre ispravile lui Darius Valcov nu auzisem de deputatul Daniel Barbulescu. De fapt, de mai multi parlamentari nu am auzit decat dupa ce au ajuns pe mana DNA, insa Barbulescu are o calitate aparte: e membru in Comisia Juridica a Camerei. Va dati seama ce grozavie?

Impinsi de curiozitate, am vrut sa stim cine e deputatul care l-a denuntat pe fostul ministru de Finante, ce pregatire si experienta are, ce trecut politic. Asa am aflat ca nu numai ca vom avea un Cod Fiscal gandit de un pesedist care cara banii din mita cu punga si ascundea tablouri in pereti, dar avem (si vom avea) legi mestesugite de un alt pesedist, care a distrus posibile probe la solicitarea primului, de frica legii.

In casa lui Barbulescu au gasit anchetatorii seiful in care se aflau, printre altele, 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei, trei lingouri de aur de trei kilograme, un tablou inscriptionat Renoir si altul Jean Cocteau.

"Mi-a spus sa il deschid si sa distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic si de hartie in care se aflau banii si eventualele documente, respectiv niste plicuri rupte pe care se afla un scris de mana - date calendaristice si sume de bani. M-am conformat solicitarii lui Valcov Darius Bogdan si cu aceasta ocazie am vazut ca in seif se aflau sume de bani", le-a spus Dan Barbulescu procurorilor DNA.

Desi au trecut mult mai multe minute decat cele 5 acceptabile intr-o asemenea situatie, Dan Barbulescu continua sa fie mentinut si la ora actuala de PSD in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor (la fel cum ex-pesedistul Sebastian Ghita este mentinut in Comisia de Control SRI, in ciuda scandalurilor in care a fost implicat).

Din CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor reiese ca Dan Barbulescu a obtinut intre anii 2000-2004 doua licente: una la Stiinte Politice (Universitatea Bucuresti) si o a doua in Drept (Universitatea "Constantin Brancusi", Targu-Jiu). Cum a reusit e dificil de inteles.

Apoi, a terminat doua mastere in doar doi ani (2004-2006), unul in management politic si al doilea in studii europene si drept comunitar. A urmat si al treilea master, (2006-2008), la ASE, in managementul Administratiei Publice locale.

Si la ce i-a folosit atata carte, ati putea intreba? Nu putem spune, desi banuim. Insa nici n-ai crede ca un om atat de scolit s-ar putea preta la matrapazlacurile la care e suspectat ca a fost complice.

La fel ca Valcov, si Barbulescu a avut o frumoasa cariera politica in PDL, insa a tradat partidul la mare fix, in mai 2012, punand umarul la caderea Guvernului Ungureanu.

"Este adevarat, am votat pentru caderea Guvernului, in primul rand pentru ca asa mi-au cerut cetatenii municipiului Slatina, in special pensionarii, care m-au trimis in Parlament sa le reprezint interesele", se justifica pe atunci democrat-liberalul, viitor pesedist.

Si atunci ne miram ca l-a denuntat pe Valcov?

La urma urmei, e treaba lui si a cumatrului Darius Valcov (cel care i-a botezat copilul) cum scapa de lingouri si gravuri si prin ce partide se plimba, ceea ce ne intereseaza pe noi, concetatenii lui, este sa elibereze cat mai repede locul de membru al Comisiei Juridice, una dintre comisiile de maxima importanta din Camera Deputatilor.

Pentru ca este aberant ca un om care se preteaza la distrugerea de probe sa fie lasat sa gandeasca legile tarii.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dan Barbulescu denuntat Valcov, #Dan Barbulescu comisia juridica , #DNA