Darius Valcov, despre presupusele discutii din cimitir: Zambesc

Luni, 16 Martie 2015, ora 22:26
7927 citiri
Darius Valcov, despre presupusele discutii din cimitir: Zambesc
Foto: Antena 3

Ministrul demisionar de Finante Darius Valcov a comentat, luni seara, informatiile potrivit primea mita in pungi de plastic si se intalnea cu ceilalti suspecti anchetati de DNA in cimitir de frica sa nu fie interceptat.

Intrebat la Antena 3 daca e adevarat acest lucru, el a raspuns: "Zambesc. Nu cred ca am fost in cimitire decat in ocazii nefericite... E prea jos (nivelul discutiei - n.red.). Sunt niste lucruri la care trebuie sa mentinem un nivel.

Trebuie sa multumesc oamenilor care au avut incredere in mine. Ar fi sub demnitarea de ministru sa comentez aceste lucruri. Cand iti faci un plan, cand te stii onest, cinstit nu poti sa comentezi aceste lucruri. Oricine in locul meu ar lasa timpul sa demonstreze. Nu este o situatie placuta pentru mine. Deodata ai aripi, propui ceva pentru tara si apoi...".

Darius Valcov a povestit cum a fost dus vineri seara la sediul DNA.

"Am fost la o emisiune. Dupa emisiune, am fost acostat de o persoana care mi-a spus ca am o invitatie la DNA la ora 7, in calitate de suspect. M-am suit in masina si am plecat spre sediu. Am intrat. Am asteptat sa imi vina avocatii. Era normal, nu stiam despre ce este vorba. Am dat o declaratie o jumatate de ora", a explicat Darius Valcov, care a devenit primar al Slatinei la varsta de 27 de ani, dupa cum a spus luni seara.

Valcov primea mita in pungi si discuta in cimitir de frica interceptarilor

Acesta a mentionat ca imediat dupa plecarea de la DNA l-a sunat pe premierul Victor Ponta si l-a anuntat ca e pregatit sa demisioneze.

"Cand am iesit l-am sunat pe premierul Romaniei ca sa ii spun ca demisia mea este la dispozitie. Mi se pare un act de onoare si de demnitate. Mi-a spus ca duminica va veni in Bucuresti si sa avem o intalnire la pranz. Ne-am vazut si am oficializat demisia. Am stat de vorba ca doi prieteni ca asta suntem. Mi-a spus sa mai raman pana trecem codurile fiscale", a punctat Valcov.

In cazul in care va fi inculpat in acest dosar, Darius Valcov a adaugat ca va avea ocazia sa isi demonstreze nevinovatia.

Ministrul demisionar de Finante Darius Valcov este urmarit penal si acuzat ca ar fi luat mita doua milioane de euro. Acesta ar fi comis infractiunea cand era primar al orasului Slatina.

Valcov ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20% din sumele incasate.

El a fost audiat, vineri seara, in calitate de suspect, la DNA. Procurorii informeaza ca fostul primar al orasului Slatina a primit "in perioada 2010-2013 aproximativ doua milioane de euro, o parte din aceasta suma fiind primita in mod direct, in numerar, iar suma de 2,48 milioane de lei a primit-o prin intermediul unor firme".

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale, procurorii arata ca activitatea infractionala a lui Darius Valcov a inceput in urma cu sase ani.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Darius Valcov DNA, #Darius Valcov cimitir interceptari, #Darius Valcov cimitir , #DNA