Dragnea: Darius Valcov a fost tot timpul la Guvern. E de o valoare economica rara, are dreptul sa traiasca

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 15:50
6268 citiri
Dragnea: Darius Valcov a fost tot timpul la Guvern. E de o valoare economica rara, are dreptul sa traiasca
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca Darius Valcov este "un om de o valoare rara din punct de vedere economic", care "a fost tot timpul la Guvern", iar Executivul "beneficiaza" de sprijinul acestuia.

"Darius Valcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul si a sprijinit cele doua guverne si sprijina in continuare. Este un om de o valoare rara din punct de vedere al... din punct de vedere economic si este cel care impreuna cu mine si cu inca doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu sa fie pus in practica", a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat despre problemele penale ale acestuia, liderul PSD a replicat: "Domnul Darius Valcov are dreptul sa traiasca si sa se plimbe liber si, atat timp cat are aceste avantaje sa spunem, doreste sa ajute si cu tot dragul".

"Guvernul beneficiaza de sprijinul domnului Darius Valcov, asta este foarte important", a mai spus Dragnea.

Fostul primar din Slatina Darius Valcov, trimis in judecata in doua dosare de coruptie, a fost numit consilier de stat in aparatul propriu al prim-ministrului.

Decizia privind numirea lui Darius-Bogdan Valcov in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului a fost semnata de noul premier Viorica Dancila si publicata marti in Monitorul Oficial.

Darius Valcov, fost primar al Slatinei timp de doua mandate, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finantelor. Valcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar si la raportul de evaluare a ministrilor Cabinetului Grindeanu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, in iunie anul trecut, intrebat de ce Darius Valcov lucreaza la grupul parlamentar al social-democratilor, ca fostul ministru "este bun". De asemenea, intrebat ce face mai exact Darius Valcov, liderul PSD a afirmat ca "face bine", el precizand atunci ca Valcov a lucrat la elaborarea programului de guvernare.

In mai 2015, Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate de acesta, de primar, senator si ministru.

Darius Valcov este acuzat ca, in perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-au fost dati lui Prina, in cinci transe de cate 500.000 de lei, in municipiul Slatina. Valcov ar mai fi primit, in perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

In luna iunie a acestui an, Darius Valcov a fost plasat sub control judiciar pentru instigare la dare si luare de mita, cu interdictia de a parasi tara, intr-un alt dosar care vizeaza un functionar public din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Olt acuzat ca a luat mita timp de trei ani de la o firma controlata de catre Valcov.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Dragnea Valcov penal Guvern Dancila , #DNA
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
A ajuns Darius Valcov atat de sarac incat are nevoie de salariul/ mă
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5