Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat, PNL sesizeaza CCR

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 14:50
33472 citiri
Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat, PNL sesizeaza CCR
Foto: Digi24

Dan Sova a fost scapat, miercuri, de colegii sai din Senat de arestare preventiva, acestia votand impotriva cererii DNA. La fel ca si senatorul Varujan Vosganian in urma cu cateva saptamani, Sova le-a vorbit colegilor despre Dumnezeu, Buna Vestire si a fost uns cu mir in plenul Senatului.

In schimb, senatorii au incuviintat cererea DNA de avizare a retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Darius Valcov, fost ministru de Finante.

In timp ce Dan Sova le-a cerut colegilor sa respinga prin vot solicitarea procurorilor, Darius Valcov i-a indemnat contrariul, spunand ca altfel va fi obligat sa isi dea demisia din Senat. Valcov nu a dat mai multe detalii.

PNL a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala regulamentul Senatului in baza caruia s-a interpretat votul in cazul Dan Sova, respingandu-se solicitarea DNA.

Tot miercuri, dar dupa-amiaza, plenul Camerei Deputatilor decide daca Theodor Nicolescu (PNL) poate fi arestat preventiv in dosarul ANRP in care a fost arestat fostul presedinte ANI, Horia Georgescu.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

14:50 - Darius Valcov a ajuns la DNA pentru noi audieri.

14:50 - Vicepresedintele PNL Raluca Turcan a lansat acuzatii grave la adresa PSD. "Daca il arestau pe Sova, cadea Guvernul. Sova duce la Victor Ponta direct. PSD a ales victima neimportanta politic (Valcov) ca un sacrificiu pentru Sova. Cer public demisia lui Victor Ponta, girantul lui Sova, 'salvatul' in fapt al haiduciei politice PSD", a declarat Raluca Turcan, pentru Ziare.com.

14:45 - George Kent, coordonator principal al programelor anti-coruptie in cadrul Biroului pentru Europa si Eurasia de la Departamentul american de Stat, a comentat ce s-a intamplat astazi la Senat spunand ca "justitia trebuie sa poata sa-si faca treaba in cazurile penale".

"Desi parlamentarii au un rol important in procesul democratic (si, daca sunt intrebati membrii Congresului, toti cred ca anumite actiuni pe care le intreprind in calitate de congresmeni trebuie protejate, alte acte) precum cele penale, in mod clar ar trebui sa fie verificate de sistemul judiciar avand disponibile dovezile necesare si justitia sa fie lasata sa judece", a afirmat George Kent, citat de Mediafax.

Oficial SUA, despre imunitatea parlamentarilor: Justitia sa fie lasata sa-si faca treaba in cazurile penale

14:30 - Senatorul PNL Teodor Atanasiu a anuntat ca PNL va contesta la Curtea Constitutionala regulamentul Senatului, in baza caruia Dan Sova a scapat de arest.

"Nu se contesta votul in plen, plenul a luat o decizie, regulamentul se contesta la CCR si o sa o facem. Nu poti sa contesti decizia luata pe regulament, contestam regulamentul", a declarat Atanasiu.

Senatorul PNL a precizat ca reprezentatul partidului in comisia de numarare a semnat procesul verbal, "pentru ca el consfintea numarul de voturi pentru".

"A fost corect. Problema este cum se interpreteaza rezultatul acesta. (...) Noi consideram ca trebuie interpretat in conformitate cu Constitutia si o sa atacam prevederea din regulament si decizia. Nu trebuie reluat votul, trebuie reinterpretat votul (...) Curtea va desfiinta acel articol si pe cale de consecinta si decizia va fi interpretata altfel", a mai declarat senatorul liberal, precizand ca este pentru prima oara cand Senatul se confrunta cu o asemenea situatie.

14:00 - Intr-un comunicat de presa, PNL acuza PSD ca este o "umbrela a coruptiei" si ca "blocheaza justitia", informeaza Realitatea TV.

Atat in cazul Sova, cat si in cazul Valcov numarul senatorilor favorabili cererii DNA a fost mai mare decat cel al celor care s-au opus, insa problema aparuta tine de modul in care s-a calculat majoritatea.

In timp ce articolul 76 din Legea Fundamentala spune ca "Legile ordinare si hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera", in regulamentul Senatului se prevede la art. Art.173. Ca "Senatul hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai".

13:40 - Pe contul de Facebook al Elenei Udrea este semnalat faptul ca si in cazul sau una dintre cererile DNA la Camera Deputatilor a fost votata de un numar mai mic de deputati decat majoritatea calificata. Totusi, hotararea a fost de incuviintare a arestarii.

"Reamintim faptul ca Elena Udrea este in arest in dosarul 'Gala Bute', desi Camera Deputatilor a facut acelasi lucru ca in cazul lui Dan Sova: au fost doar 170 de voturi in favoarea arestarii din necesarul de 199 pentru o majoritate calificata invocata acum. (...)

Sunt doua variante: fie lui Sova i se aplica acelasi tratament ca si Elenei Udrea, fie am asistat la un urias abuz al conducatorilor Camerei Deputatilor, in frunte cu Valeriu Zgonea, si a celor din Justitie in cazul fostului ministru al Dezvoltarii. In oricare dintre situatii, avem de-a face cu o mizerie politica", se arata in postarea citata.

Udrea acuza parlamentarii de dubla masura: Daca imi aplicau aceleasi reguli ca lui Sova eram libera

13:35 - PNL va ataca la Curtea Constitutionala hotararea Senatului prin care Dan Sova a scapat de arestare preventiva.

13:33 - Darius Valcov urmeaza sa se prezinte din nou la DNA, pentru audieri, relateaza televiziunile de stiri. Imediat dupa ce hotararea Senatului va fi publicata in Monitorul Oficial, procurorii DNA vor putea decide retinerea fostului ministru de Finante si prezentarea lui in fata instantei in vederea arestarii preventive.

13:07 - Senatorul Ruxandra Florina Jipa (UNPR), care l-a uns cu mir pe Dan Sova, s-a suparat in momentul in care jurnalistii i-au reamintit ca, potrivit Constitutiei, numarul de voturi intrunit astazi ar fi permis arestarea preventiva a lui Sova.

"Mai lasati-ma cu Constitutia! Daca stiti voi mai bine...", s-a aratat ea deranjata.

Colega din Senat care l-a dat cu mir pe Sova: Lasati-ma cu Constitutia!

Intrebata de ce l-a miruit pe Sova, aceasta a replicat: "Da, pentru ca sunt un om credincios, am fost la Mormantul Sfant, am un crez ca avocat, ca si judecator, si nu voi sta niciodata in genunchi, pentru ca s-a ajuns sa se stea in genunchi. Eu tin foarte mult la acest om", a explicat ea.

Florina Jipa a candidat la fotoliul lasat liber in Curtea Constitutionala prin demisia lui Toni Grebla, iar sotul ei a fost implicat in dosarul Catalin Voicu.

13:08 - Se anunta rezultatele oficiale.

In cazul Darius Valcov: 150 voturi exprimate, 97 pentru, 48 impotriva si 5 anulate. Senatul incuviinteaza arestarea preventiva.

In cazul Dan Sova: 151 voturi exprimate, 79 pentru, 67 contra, anulate - 5.

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu incuviinteaza arestarea lui Dan Sova.

13:03 - Surse citate de Digi24 au declarat ca in cazul Sova s-au inregistrat 79 de voturi pentru, 67 impotriva si 5 abtineri, iar senatorii PSD sustin ca, potrivit regulamentului Senatului, nu s-a intrunit numarul cerut - 85 de voturi favorabile, cererea fiind respinsa.

In Constitutie, insa, se spune ca este nevoie de jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti, caz in care cererea procurorilor in cazul Sova a fost admisa.

Se asteapta o decizie anuntata de presedintele Senatului.

13:01 - Surse citate de Digi24 informeaza ca Darius Valcov ramane fara imunitate, 97 de voturi fiind in favoarea cererii DNA. Se asteapta rezultatele oficiale.

12:50 - Surse citate de Digi24 au declarat ca cererea de retinere si arestare a lui Dan Sova nu a intrunit numarul necesar de voturi, prin urmare acesta nu va putea fi arestat preventiv.

12:33 - Votul s-a incheiat, comisiile de numarare au preluat urnele cu bile, urmand sa anunte rezultatele.

12:32 - Dan Sova a votat impotriva arestarii si in cazul sau, si in cazul Valcov, in ciuda mesajului transmis de colegul lui de la tribuna Parlamentului.

12:25 - Liberalii voteaza cu bilele la vedere, asa cum li s-a cerut de catre conducerea partidului. Social-democratii ascund bilele.

12:20 - Alina Gorghiu ii da replica lui Dan Sova, aceasta declarand pentru Mediafax ca senatorul PSD incearca sa "capteze bunavointa senatorilor liberali", care nu trebuie sa se lase "intimidati".

Copresedintele PNL a precizat ca "din data de 17.07.2007, informatie care poate fi verificata oricand la Baroul Bucuresti, nu mai facea parte din firma de avocatura" si ca "nu a semnat niciun fel de contract sau reprezentat niciun fel de companie, in dosarul mentionat de acesta".

12:04 - Incepe votul simultan pentru cele doua cazuri, fiind doua randuri de urne si doua serii de bile.

Darius Valcov si Dan Sova se plimba prin sala si discuta cu colegii.

12:05 - Calin Popescu Tariceanu citeste proiectele de hotarare, pentru ca senatorii sa stie limpede ce voteaza. In ambele se scrie ca Senatul incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva atat in cazul Sova, cat si in cazul Valcov.

12:04 - Senatorul PNL Catalin Boboc, presedintele Comisiei Juridice, solicita sa se citeasca cu voce tare hotararile care se voteaza, "pentru a nu se crea niciun fel de confuzie".

12:02 - Calin Popescu Tariceanu precizeaza ca bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra inseamna aprobarea solicitarilor Parchetului, in timp ce bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba inseamna vot contra solicitarilor parchetului.

Votul este concomitent, fiind doua randuri de urne, inscriptionate cu numele celor doi: Dan Sova si Darius Valcov.

12:01 - Tudor Barbu (PNL) reaminteste ca raportul Comisiei Juridice este de respingere a solicitarilor DNA si le cere colegilor sa fie atenti ce voteaza.

12:00 - Datorita cererii lui Valcov, nu au mai existat interventii semnificative. Darius Valcov nu a mai dorit sa revina la microfon. Incepe votul secret cu bile.

11:55 - Darius Valcov le cere colegilor sa voteze in favoarea ridicarii imunitatii.

"Astazi este Buna Vestire, primim o veste buna: Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi aprobate azi in Guvern si vor veni la noi in Senat. Asta trebuie sa facem noi.

Va rog sa lasati Justitia sa spuna daca trebuie sa fiu retinut sau arestat. Solicitarea mea pentru astazi este sa dati un vot 'Da'. Fiind si ziua mea este si o rugaminte in plus: sa nu ma puneti in situatia de a-mi da demisia din functia de senator pentru a ajunge in fata instantei", le-a spus Valcov colegilor.

11:50 - Incep dezbaterile pe cazul Darius Valcov, urmand ca votul sa se dea pentru ambele solicitari, la final.

11:45 - Dan Sova este invitat din nou la microfon. "Le multumesc colegilor. Multumesc si colegului Atanasiu pentru doua afirmatii: prima ca nu a existat nimic ilegal si a doua ca dreptatea sa o faca magistratii. Asta imi doresc si eu. Adevarul si dreptatea sa fie lamurite de catre magistrati. De ce nu poate fi cercetat un om in libertate dupa 8 ani de la o presupusa complicitate la abuz in serviciu?

Prin votul nostru de astazi am putea sa reamintim, cu tactul si intelepciunea pe care Parlamentul a avut-o intotdeauna, ca masura arestarii preventive este o masura exceptionala care nu se poate aplica decat in cazuri exceptionale.

Imi doresc sa am o veste buna in aceasta zi si reiterez rugamintea pe care am avut-o la primul cuvant - de a vota impotriva acestei cereri, pentru a-mi da sansa sa ma apar ca om liber si sa demonstrez ca nu am gresit cu nimic", a spus el.

11:37 - Senatorul PSD Serban Nicolae se declara impresionat de discursul lui Dan Sova si reaminteste cazul fostului senator PSD Catalin Voicu (pe care el l-a aparat in calitate de avocat - n.red.).

"A stat arestat preventiv timp de 16 luni fara sa faca denunturi (...) ca urmare a votului dat in Senat", a reamintit Serban Nicolae, subliniind faptul ca arestul preventiv este o masura menita sa previna o infractiune si nu trebuie luata dupa ani de zile de la comiterea presupuselor infractiuni.

"Cine dintre dvs resimte o stare de pericol aflandu-se in aceeasi sala cu Dan Sova?", si-a intrebat senatorul PSD colegii.

11:35 - A ajuns la sedinta de plen si Darius Valcov, care se saluta cordial cu colegii sai. Astazi, Valcov implineste 38 de ani.

11:29 - Senatorul UNPR Ruxandra Jipa: "Este un fapt iesit din comun, libertatea unui om este starea de normalitate. Ce pericol social reprezinta Dan Sova, astazi, colegul nostru, dupa un numar de nu stiu cati ani de la data la care i se imputa niste lucruri?".

11:22 - Senatorul PNL Tudor Barbu vorbeste despre separatia puterilor in stat si subliniaza ca Parlamentul este puterea legiuitoare.

"Am ascultat cutremurat ce a spus dl senator Dan Sova, m-a dus cu gandul la un abuz. (...) Constitutia, pentru a preveni abuzurile, a instituit aceasta imunitate parlamentara. Daca suntem la limita unui abuz, a politiei politice (...) stau si ma intreb ce vor spune colegii mei din presa despre acest parlament bi-sistem? Colegii mei au votat zeci de arestari, cum ar fi in cazul doamnei Udrea, lider de partid, si trimiterea in beciul Politiei Capitalei.

E o situatie similara: un demnitar al statului spune ca nu sunt probe sa fie arestat. Ce drept au senatorii liberali sa faca diferenta, sa se opuna puterii statului? Daca este un abuz atat de grav in cazul domnului Sova, care institutie o face si ce implicare politica e in spate? Ministrul Justitiei este coleg de partid cu dl Sova, presedintele, Guvernul nu pot fi invocate. Cine face acest grav abuz?", a intrebat Barbu.

11:20 - Senatorul PLR Ioan Ghise: "Arestarea sau procedura sunt etape de procedura care au ca finalitate trimiterea in judecata. De ce nu sunt trimisi in judecata? (...) Este o incercare metodica si consecventa a DNA si a Parchetului de discreditare a Parlamentului prin a-i pune aceasta bila fierbinte in brate: sa ne votam arestarea, nu pentru fapte de demnitari.

Aici sunt fapte de dinaintea conditiei de demnitar. De ce nu i-a trimis in judecata? De ce ni se cere noua sa decidem asupra arestarii, cat timp faptele nu s-au petrecut acum, in trecutul recent? Este bine sa cumpanim si sa votam potrivit constiintei fiecaruia. De regula, poporul este la fel de intelept ca mama, asa se spune".

11:15 - Senatorul PNL Cristian Bodea: "Suntem noi mai presus de lege? Decizia finala apartine Justitiei, noi nu avem dreptul sa ne substituim judecatorilor. Senatorii PNL vor vota astazi pentru cererea de incuviintare a arestarii senatorilor Dan Sova si Darius Valcov. Legile spun limpede ca judecatorul decide arestarea, nu Parlamentul".

11:14 - Calin Popescu Tariceanu ii raspunde colegei sale invocand art. 72 pct. 2 din Constitutie si reamintind ca toate cerintele de legalitate au fost verificate de Comisia Juridica.

11:12 - Senatorul PC Cristiana Anghel ii roaga pe colegii "de specialitate" sa ii explice daca sunt in legalitate acceptand sa ceara ei insisi arestarea lui Sova si Valcov. "Oricum, eu voi vota impotriva cererii respective. De anchetare - da, dar o arestare preventiva pentru un senator care n-a comis fapte cu violenta nu cred ca trebuie sa aprobam noi sau sa cerem, ca asta este. De ce sa cerem noi lucrul acesta?", si-a intrebat Anghel colegii.

11:07 - Dan Sova le cere colegilor sa se opuna arestarii. "Cum s-ar putea un om apara din detentie impotriva unui sistem care are toate mijloacele? Daca discutam despre egalitatea partilor in proces, de a te apara, aceasta nu se poate face decat in libertate.

De cand a inceput acest proces, alerg sa imi demonstrez nevinovatia. Va rog, respingand cererea DNA, sa imi dati posibilitatea sa ma apar liber si peste 2-3 ani, cand vom avea solutia definitiva in acest dosar, veti constata ca nu ati gresit", si-a incheiat Dan Sova pledoaria, in aplauzele colegilor.

11:02 - Dan Sova spune ca nu se victimizeaza si ca nu va obstructiona Justitia. "Acum o saptamana a murit o persoana foarte draga mie, mama surorii vitrege, o doamna care m-a crescut mai multi ani. La inmormantare m-am trezit la cimitir cu doi care fusesera audiati in dosar, am fost pus intr-o situatie dificila, n-am stat la slujba, am stat la distanta foarte mare de cortegiu, nu m-am apropiat de mormant, am plecat inainte sa se termine tot, m-am ferit de a ma confrunta cu unul dintre cei care ar fi putut da declaratii in dosar", a declarat Sova, dand de inteles ca nu intentioneaza sa se opuna Justitiei.

10:59 - Dan Sova mai afirma ca au fost audiati in acest dosar 100 de martori, dar niciunul nu l-a incriminat, iar pe unii nici nu i-a cunoscut vreodata.

10:54 - Dan Sova se plange ca a aflat despre cererea de retinere de la televizor si neaga vehement ca ar fi distrus probe, asa cum sustin procurorii DNA.

"Falsul nu se poate demonstra decat prin expertiza. Nu s-a facut", a mai spus el.

10:50 - Sova ii mentioneaza pe liberalii Teodor Atanasiu si Alina Gorghiu.

"Seful AVAS-ului era dl senator Atanasiu. Cred ca dl. senator, intr-o zi in care crestineste n-avem voie sa ne certam, va poate confirma ca nimic din ceea ce s-a intamplat acolo n-a avut vreo umbra de ilegalitate", a declarat Sova.

Ulterior, el a reamintit ca unul dintre cele trei contracte a vizat recuperarea unei creante de 48 de milioane de lei.

"Alina Gorghiu a reprezentat Electrica in al treilea litigiu (...) Avocatul Alina Gorghiu imi este foarte greu sa cred ca nu isi aduce aminte cu precizie ca in aceasta tranzactie intre Turceni si Electrica nu a fost nimic ilegal, din contra, s-a respectat legea de sus pana jos", a afirmat el.

10:47 - Sova spune ca DNA il acuza de "complicitate morala" in dosarul Rovinari-Turceni. "Nu numai ca nicio proba de la dosar nu indica acest lucru, toate probele indica contrariul", a subliniat el, adaugand ca este acuzat pentru o "activitate de avocat pe care am avut-o inainte de a fi senator".

10:46 - Dan Sova vorbeste de la tribuna, spunand ca a inceput ziua la Grupul de rugaciune si urandu-le colegilor ganduri bune de Buna Vestire. "Dumnezeu sa fie cu fiecare dintre noi!", a spus el.

10:45 - Senatorul PC Cristiana Anghel a declarat ca nu va vota in plen cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive pentru colegii sai, Dan Sova si Darius Valcov, precizand ca, in opinia ei, dupa gratii trebuie sa stea doar cei condamnati definitiv in instanta, relateaza Mediafax.

10:40 - Calin Popescu Tariceanu anunta ca in sala sunt prezenti 133 de senatori din totalul de 168, cvorumul necesar fiind de 85.

10:38 - Darius Valcov a parasit sediul DNA fara sa faca declaratii.

10:30 - A inceput si sedinta de plen a Camerei Deputatilor.

10:23 - Incepe sedinta de plen a Senatului. Printre cei prezenti se afla Crin Antonescu si Vasile Blaga.

10:20 - Dan Sova discuta cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si da mana cu colegii sai senatori prezenti in sala.

10:10 - Tot astazi premierul ar putea anunta pe cine desemneaza ca ministru de Finante, dupa demisia lui Darius Valcov. Surse citate de Digi24 au declarat ca propunerea ar putea fi Viorel Stefan, deputat PSD si presedinte al Comisiei de Buget-Finante.

09:55 - Victor Ponta a postat pe Facebook un comentariu in care afirma ca "PNL si propaganda basista" dau dovada de ipocrizie si folosesc voturile de astazi in "scop politic si demagogic".

"Pozitia mea si a PSD este aceea de a nu bloca actiunile Justitiei! Si, indiferent de votul de azi al Parlamentului, TOTI cei trei parlamentari in cauza POT fi trimisi de procurori in fata judecatorilor (in libertate sau in stare de arest) pentru a se stabili daca sunt vinovati sau nu!", a postat liderul PSD, referindu-se la faptul ca atat cei doi senatori PSD, cat si deputatul PNL pot fi urmariti penal si trimisi in judecata, dar in stare de libertate.

9:30 - Darius Valcov s-a prezentat la sediul central al DNA pentru audieri.

Miercurea neagra pentru Valcov, Sova si Nicolescu? Parlamentarii decid daca permit arestarea lor preventiva

Comisia Juridica a Senatului a avizat favorabil, la limita, arestarea lui Dan Sova, insa pentru arestarea lui Darius Valcov nu s-a intrunit numarul minim de voturi (6).

Cum explica procurorii DNA cererea arestarii lui Sova: Lasarea lui in libertate, de neacceptat

Prima cerere DNA de arestare a lui Valcov, aviz negativ in comisia juridica (Video)

Desi votul este secret, PNL a anuntat ca liberalii vor vota cu bilele la vedere, iar imaginile vor fi filmate, pentru ca alegatorii sa stie cine sunt cei care se opun solicitarilor DNA.

In schimb, liderii PSD au spus ca parlamentarii social-democrati vor vota conform propriei constiinte.

Dragnea, despre votul in cazul Sova: Nu putem sta cu pistolul la tampla fiecarui parlamentar

Ioan Stanomir: Parlamentul nu e curte de judecata. Vom vedea daca Ponta e presedintele PSD

Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta

DNA a solicitat in 19 martie aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, pentru trafic de influenta. Valcov este acuzat ca in perioada in care era primar al Slatinei a atribuit contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate.

Darius Valcov a anuntat ca isi va sustine nevinovatia in sedinta de plen a Senatului.

Marti, DNA a cerut un nou aviz pentru arestarea lui Darius Valcov, acesta fiind suspectat ca a folosit informatii obtinute cand a fost primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le administreaza prin interpusi.

Dan Sova, trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu

DNA a cerut in 13 martie Parlamentului sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, infractiuni comise in dosarul Turceni-Rovinari.

In schimb, deputatul PNL Theodor Nicolescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, in dosarul privind despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro in care a fost arestat preventiv fostul presedinte ANI Horia Georgescu.

Aviz pozitiv pentru arestarea deputatului PNL Theodor Nicolescu, in dosarul fostului sef ANI (Video)

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Senat arestare Valcov, #Senat arestare Sova, #Theodor Nicolescu arestat DNA , #DNA