Valcov, urmarit penal de DNA intr-un al treilea dosar - a cerut 2,5 milioane de lei

Marti, 23 Iunie 2015, ora 12:30
3689 citiri
Valcov, urmarit penal de DNA intr-un al treilea dosar - a cerut 2,5 milioane de lei
Foto: Ziare.com

Fostul ministru de Finante si fost primar al Slatinei Darius Valcov este urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie intr-un al treilea dosar, pentru trafic de influenta.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie-decembrie 2012, Darius Valcov i-a pretins unui denuntator, administratorul unei societati comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentand un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele incasate de societatea denuntatorului de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior.

De asemenea, in perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, in schimbul interventiei pe langa factori de decizie din cadrul Primariei Slatina, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate, mai informeaza procurorii anticoruptie.

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind in valoare de 24.833.258 lei fara TVA.

Totodata, procurorii DNA mai transmis ca lui Valcov i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile si ca in acest dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane.

Al doilea dosar la DNA

Pe 3 iunie, DNA a transmis ca Valcov este urmarit penal intr-un al doilea dosar, in care este acuzat ca a primit bani in schimbul influentei pentru deblocarea unor plati.

Valcov este acuzat ca in 2014, cand era senator al Romaniei, i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fara TVA, ce urmau a fi incasate de societatea comerciala reprezentata de omul de afaceri.

Valcov, urmarit penal intr-un nou dosar - a luat mita si cand era ministru al Finantelor (Video)

Contractul avea ca obiect reabilitarea retelei de apa si canalizare din doua localitati din judetul Olt, iar Valcov urma sa intervina pe langa factori de decizie din cadrul S.C. Compania de Apa Olt S.A., astfel incat societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp.

Ulterior, arata procurorii DNA, Valcov a primit 1,7 milioane de lei in doua transe (in luna septembrie 2014 si in februarie 2015). In februarie 2015, Valcov conducea Ministerul de Finante.

Primul dosar la DNA

Darius Valcov se afla in arest preventiv din 2 aprilie, dupa ce s-a aflat in arest la domiciliu din 26 martie. Senatorul demisionar este urmarit penal si acuzat ca ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20 la suta din sumele incasate.

De asemenea, fostul ministru de Finante este suspectat ca a folosit diverse informatii obtinute in mandatele de primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpusi.

DNA, noua cerere de arestare pentru Darius Valcov: Avea seif cu lingouri de aur, multi bani si tablouri

Darius Valcov, arestat preventiv pentru 23 de zile

Darius Valcov ar fi primit in schimb, printre altele, trei lingouri de aur, in greutate de trei kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1,3 milioane de lei. Intre timp, DNA a decoperit ca Darius Valcov ascundea 101 tablouri semnate de pictori celebri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Darius Valcov al treilea dosar, #Valcov trafic influenta, #Valcov urmarit penal, #Valcov coruptie DNA , #DNA