Valcov, urmarit penal intr-un nou dosar - a luat mita si cand era ministru al Finantelor (Video)

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 13:16
4730 citiri
Valcov, urmarit penal intr-un nou dosar - a luat mita si cand era ministru al Finantelor (Video)
Foto: Facebook/Darius Valcov

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a primit bani in schimbul influentei pentru deblocarea unor plati.

Valcov este acuzat ca in 2014, cand era senator al Romaniei, i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fara TVA, ce urmau a fi incasate de societatea comerciala reprezentata de omul de afaceri.

Darius Valcov, adus la DNA - dosar nou de trafic de influenta (surse)

Contractul avea ca obiect reabilitarea retelei de apa si canalizare din doua localitati din judetul Olt, iar Valcov urma sa intervina pe langa factori de decizie din cadrul S.C. Compania de Apa Olt S.A., astfel incat societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp.

Ulterior, arata procurorii DNA, Valcov a primit 1,7 milioane de lei in doua transe (in luna septembrie 2014 si in februarie 2015).

In februarie 2015, Valcov conducea Ministerul de Finante.

Problemele cu Justitia ale lui Valcov

Darius Valcov se afla in arest preventiv din 2 aprilie, dupa ce s-a aflat in arest la domiciliu din 26 martie. Senatorul demisionar este urmarit penal si acuzat ca ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20 la suta din sumele incasate.

Anchetatorii sustin ca, in anul 2009, administratorul unor firme i-a propus lui Valcov sa ii influenteze pe factorii de decizie ai administratiei sa ajute societatile sale sa castige niste licitatii pentru lucrari publice din Slatina, dar si din orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In acest dosar, Darius Valcov a fost trimis in judecata pe 21 aprilie, iar pe 22 aprilie ICCJ a decis ramanerea sa in arest preventiv.

Intr-un alt dosar, fostul ministru de Finante este suspectat ca a folosit diverse informatii obtinute in mandatele de primar, senator si ministru, pentru a sprijini firme pe care le controla prin interpusi.

Darius Valcov ar fi primit in schimb, printre altele, trei lingouri de aur, in greutate de trei kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1,3 milioane de lei.

Intre timp, DNA a decoperit ca Darius Valcov ascundea 101 tablouri semnate de pictori celebri, cu care intentiona sa isi deschisa o galerie de arta.

D.R.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Valcov mita ministru, #Valcov urmarit penal , #DNA