Lavinia Sandru, sotia lui Darius Valcov, despre comentariile din presa: Doamne, ce colegi mi-a fost dat sa vad!

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 19:28
35175 citiri
Lavinia Sandru, sotia lui Darius Valcov, despre comentariile din presa: Doamne, ce colegi mi-a fost dat sa vad!
Foto: Realitatea Tv

Lavinia Sandru, sotia fostului ministru al Finantelor Darius Valcov, retinut miercuri seara de procurorii DNA, a vorbit in cadrul emisiunii pe care de obicei o realizeaza la Realitatea Tv despre comentariile aparute in presa la adresa ei si a familiei sale.

Aceasta a inceput emisiunea criticandu-i pe cei care au comentat ca marti ea nu a avut programul obisnuit si nu a intrat in direct. Spre deosebire de formatul oficial al emisiunii, de data aceasta ea a impartit moderarea cu Edward Pastia, si el realizator la Realitatea Tv.

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a fost retinut de DNA chiar de ziua lui

"Doamneeee, ce colegi mi-a fost dat sa vad in lumea asta a audiovizualului! Si colegi buni, pe care ii respect, dar si colegi...vai Doamne! Daca decizia va fi in defavoarea sotului meu, vor jubila acei jurnalisti. Dar daca sotul meu in instanta isi va dovedi nevinovatia, sunt convinsa ca nu se va intampla nimic pentru ca sigur nu vor veni sa isi ceara scuze", a spus Lavinia Sandru, adaugand ca "un CNA responsabil" ar trebui sa sanctioneze "linsajul".

In continuare, Lavinia Sandru a spus ca nu va vorbi despre retinerea sotului sau, dar a facut cateva comentarii despre "pozitia demna si cat se poate de eleganta" a lui Valcov de la pranz din Parlament, cand si-a rugat colegii sa voteze pentru incuviintarea cererii DNA in cazul sau, in caz contrar anuntandu-i ca isi va da demisia.

"N-am sa fac niciun comentariu decat in ceea ce priveste modul in care a decis sa se prezinte in fata colegilor senatori. A surpirns pe foarte multa lume care nu-l cunoaste, spunand ca in cazul in care colegii nu vor incuviinta va demisiona. O pozitie demna si cat se poate de eleganta", a conchis Lavinia Sandru, invitandu-si apoi invitatii sa opineze pe aceasta tema.

Prima la cuvant, jurnalista Laura Cernahoschi, a recunoscut ca "e ciudat sa vorbesc despre asta de fata cu tine".

DNA, noua cerere de arestare pentru Darius Valcov: Avea seif cu lingouri de aur, multi bani si tablouri

Ceva mai tarziu in platou a venit si Rares Bogdan: "Am venit aici pentru ca esti colega mea si treci printr-un moment greu", i-a spus el Laviniei Sandru.

"Am vazut un om demn care s-a dus in fata Parlamentului si a spus 'daca nu votati pozitiv, ma obligati sa imi dau demisia'. Intamplator e si sotul tau, dar nu are nicio relevanta pentru mine", a mai spus Rares Bogdan.

Valcov, retinut de ziua lui

Senatorul PSD Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost audiat mai multe ore.

Fostul ministru al Finantelor, care chiar miercuri implineste 38 de ani, si-a inceput ziua la sediul DNA, dupa care a mers in plenul Senatului, unde a cerut si a primit votul pentru incuviintarea retinerii si arestarii sale.

De la Parlament, Valcov a mers din nou la audieri la DNA, in jurul orei 14.50, iar trei ore mai tarziu procurorii au anuntat retinerea sa, transmit televiziunile de stiri. In jurul orei 18:25, senatorul PSD a fost scos cu catuse si dus in arestul Politiei Capitalei. "Mergem inainte", a spus Valcov.

Valcov este urmarit penal si acuzat ca ar fi luat mita doua milioane de euro. Acesta ar fi comis infractiunea cand era primar al orasului Slatina. Valcov ar fi intervenit in favoarea unui om de afaceri in atribuirea unor contracte, in schimbul promisiunii a 20 la suta din sumele incasate.

Anchetatorii sustin ca, in anul 2009, administratorul unor firme i-a propus lui Valcov sa ii influenteze pe factorii de decizie ai administratiei sa ajute societatile sale sa castige niste licitatii pentru lucrari publice din Slatina, dar si din orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. In schimb, omul de afaceri i-a promis lui Valcov ca ii va da 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

Joi, procurorii vor cere in fata judecatorilor arestarea preventiva in cazul fostului ministru al Finantelor.

Urmeaza un nou dosar - seif cu lingouri, tablouri si sume uriase de bani

Marti, procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi a cerut Parchetului de pe langa ICCJ sesizarea Senatului pentru avizarea urmarii penale si incuviintarea retinerii si arestarii lui Valcov intr-un nou caz.

Potrivit unui comunicat al DNA, se cer masurile in cazul senatorului PSD pentru "savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale".

Darius Valcov ar fi primit, printre altele, 3 lingouri de aur, in greutate de 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif. De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Lavinia Sandru sotie Dariu Valcov retinut, #Lavinia Sandru reactie Valcov retinut , #Lavinia Sandru