Cum rezolva ministrul Finantelor problema recuperarii prejudiciului: Incercam sa copiem de la francezi

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 23:18
4913 citiri
Cum rezolva ministrul Finantelor problema recuperarii prejudiciului: Incercam sa copiem de la francezi
Foto: B1 Tv

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, recunoaste ca exista probleme in ceea ce priveste nivelul la care este Fiscul in legatura cu recuperarea prejudiciilor de la condamnatii pentru coruptie, insa are si solutia: va trage la indigo modelul din Franta.

"Sunt mult mai multe actiuni pe care le demaram. Intr-adevar, ANAF-ul nu e bine pus la punct, incercam sa copi.., sa.., nu stiu daca..., dar da, pana la urma incercam sa copiem modelul francez.

La noi nu exista o baza de date deocamdata la nivel national. Deci trebuie sa infiintam o agentie sub Ministerul Justitiei pe modelul francez si acesti oameni sa aiba o baza de date comuna, e vorba de cateva mii de cazuri. Aceasta agentie va trebui sa functioneze de la jumatatea anului si sa intervina in piata", a explicat Valcov, la B1 Tv.

Critici oficiale pentru Ponta de la DNA: Creeaza o confuzie grava in opinia publica

Problema nivelului scazut de recuperare a prejudiciului este motiv de scandal intre premierul Victor Ponta si DNA.

Totul a inceput dupa ce marti seara, la Romania Tv, Ponta a spus referitor la raportul DNA care atragea atentia ca ANAF a recuperat doar 10 la suta din prejudiciile demonstrate de 310 milioane de euro, in anul 2014: "A fost asa, o mica pacaleala. (...) Ne trebuie hotarari definitive si irevocabile".

El a fost insotit la emisiune de ministrul Valcov, care a dat aprobator din cap cat timp Ponta facea aceste afirmatii.

Fiscul, scrisoare pentru Ponta in razboiul cu DNA si "mica pacaleala"

Miercuri dimineata, DNA a reactionat dur: "In incercarea de a justifica gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, de catre ANAF (institutie aflata in subordinea Guvernului, prin Ministerul Finantelor) premierul Victor Ponta afirma ca 'e asa, o mica pacaleala' faptul ca ANAF nu ar recupera decat 10% din prejudiciile constatate in dosarele penale, pretinzand ca, in realitate, nu ar exista hotarari judecatoresti care sa impuna aceasta recuperare, ci doar sechestre ce nu ar putea sa angajeze ANAF in recuperarea prejudiciilor", se arata intr-un comunicat al DNA.

Astfel, DNA arata ca Ponta creeaza o confuzie grava in opinia publica, punand la indoiala datele prezentate la bilantul DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Valcov solutie recuperarea prejudiciu ANAF, #DNA Ponta recuperare prejudiciu ANAF , #ministrul Finantelor