Darius Valcov sustine ca economia a crescut cu 24%: Amnistia fiscala se face, nu se discuta. E in programul de guvernare

Luni, 16 Iulie 2018, ora 23:57
8349 citiri
Darius Valcov sustine ca economia a crescut cu 24%: Amnistia fiscala se face, nu se discuta. E in programul de guvernare
Foto: Antena3

Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, sustine ca de cand PSD si ALDE au preluat guvernarea economia Romaniei a crescut cu 24%. In ce priveste amnistia fiscala, Valcov spune ca aceasta era inclusa in programul de guvernare, insa nu cu acesti termeni, pentru a nu incuraja romanii sa nu-si plateasca taxele si impozitele.

"Decizia (privind amnistia fiscala - n.red.) sta in mainile doamnei prim-ministru. Ce va pot spune eu e ca in programul de guvernare acest lucru e prevazut, se vorbeste de restartarea mediului de afaceri. Aceste lucruri se fac si nu se discuta, ca nu am vrea sa-i facem pe oameni sa nu plateasca si trebuie si sa-i rasplatesti pe cei care au platit", a spus Valcov, luni seara, la Antena 3.

"Eminenta cenusie a PSD" spune ca dispare deficitul bugetului de pensii

Consilierul Vioricai Dancila, condamnat in prima instanta la 8 ani de inchisoare pentru 3 infractiuni de coruptie, a fost prezentat de moderatorul Mihai Gadea drept "eminenta cenusie a PSD, strategul din umbra al Guvernului, cel care a intocmit programul de guvernare". El a sustinut ca economia tarii a crescut cu 24% si ca in 2020 vom depasi Finlanda.

"Am depasit Grecia, anul acesta vom depasi Cehia si Portugalia, in 2020 vom depasi Finlanda si vom ajunge pe locul 12. Acum suntem pe locul 16. In 2016, in decembrie, veniturile Romaniei erau de 50 de miliarde de euro.

S-a propus in programul de guvernare sa ajungem la 75 de miliarde de euro in 2020. La acea vreme s-a spus ca e o fantezie, dar nu au trecut 2 ani de zile si suntem la 62 de miliarde de euro. De cand PSD si ALDE au venit la guvernare, in bugetul statului au intrat in plus 12 miliarde de euro", a sustinut Valcov.

Mai mult, fostul primar din Slatina sustine ca anul viitor nu vom mai avea deficit la bugetul de pensii.

"Pensiile se platesc din bugetul asigurarilor sociale de stat si se completeaza cu veniturile de la bugetul de stat. In 2016, in primul semestru, deficitul era de 1,8 miliarde de euro. Prin transferul contributiilor si alte masuri s-a ajuns la un deficit de 667 de milioane de euro, anul viitor sa nu mai avem deficit la bugetul asigurarilor sociale", a promis Valcov.

Valcov sustine ca doar 42 de angajati au avut salarii mai mici dupa transferul contributiilor

Fostul ministru de Finante mai spune si ca, la momentul in care coalitia PSD-ALDE isi va incheia aplicarea programului de guvernare, nu va exista niciun pensionar care sa nu aiba pensia dubla. Totodata, el sustine si ca, in urma trecerii contributiilor de la angajator la angajat, doar 42 de angajati din sistemul privat au suferit scaderi si situatiile ar fi fost rezolvate in urma controalelor de la Inspectia Muncii.

"Au fost 42 de cazuri care au fost verificate de ITP, in rest niciunul. 42 de cazuri la privat, la stat niciunul", a spus Valcov, spre mirarea moderatorului care l-a intrebat de cei un milion de angajati despre care sindicatele au anuntat ca s-au trezit cu salarii mai mici dupa revolutia fiscala.

"E o minciuna imensa, nedreapta si e pacat ca anumiti lideri de sindicat spun acest lucru cand ei stiu realitatea. Niciun lider de sindicat nu-si va dori anularea Legii Salarizarii", a spus Valcov.

Transferul contributiilor a fost o masura luata de la PSD concomitent cu Legea Salarizarii Unitare, astfel ca brutul angajatilor a fost marit artificial si in multe cazuri s-a ajuns la scaderi de salarii de peste 1.000 de lei. In sanatate, de exemplu, s-a ajuns chiar in prag de greva generala dupa ce in jur de 10% din personalul din sistemul public a avut scaderi de venituri. Aceeasi situatie a fost si in cazul altor categorii de bugetari.

Vine criza, dar nu acum

Darius Valcov a admis si ca, in mod natural, dupa orice crestere economica urmeaza si o criza, insa sustine ca se va produce in cateva zeci de ani.

"Intotdeauna dupa crestere urmeaza o criza, din punct de vedere al factorilor interni, putem sa stam linistiti. Ca poate fi in 20-30 de ani ... nimeni nu poate sti acum", a mai spus Valcov.

El a comentat si situatia de pe piata energiei si a sustinut ca "in urmatorii ani de zile pretul gazelor se va ieftini cu 20%".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#Darius Valcov program guvernare PSD, #Darius Valcov amnistie fiscala , #ministrul Finantelor
Comentarii