Darius Valcov preda alte 40 de tablouri - surse

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 15:24
6822 citiri
Darius Valcov preda alte 40 de tablouri - surse
Foto: Facebook/ Darius Valcov

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a luat decizia de a le preda procurorilor alte 40 de tablouri.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de televiziunile de stiri, tablourile pe care senatorul PSD a convenit sa le predea urmeaza sa fie expertizate.

Astfel, numarul tablourilor lui Darius Valcov a ajuns la peste 140, dupa ce anchetatorii au descoperit anterior 101 panze, la perchezitii.

Unda verde de la Senat pentru arestarea lui Darius Valcov

Plenul Senatului a votat, miercuri, in favoarea incuviintarii arestarii si extinderii urmaririi penale pe numele fostului ministru de Finante Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta.

Senatorii au admis solicitarea procurorilor anticoruptie de extindere a urmaririi penale cu 120 de voturi pentru 18 voturi impotriva si un vot anulat. Dintre cei 168 de senatori, 139 au fost prezenti in sala.

In ceea priveste incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Darius Valcov, au fost 106 voturi pentru la 28 de voturi impotriva, iar un vot a fost anulat. In cazul cererii de arestare a fostului demnitar au fost prezenti in sala mai putini senatori, respectiv 135.

Asadar, Senatul a permis DNA sa ceara in instanta arestarea lui Darius Valcov, intrucat a fost intrunita majoritatea simpla, adica a senatorilor prezenti in plen, regulamentul fiind modificat dupa scandalul iscat pe marginea votului in cazul senatorului Dan Sova.

Valcov a vrut sa-si recunoasca vina, procurorul DNA a refuzat - surse

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a vrut sa semneze un acord prin care isi recunoaste vinovatia fata de faptele pentru care este acuzat de Directia Nationala Anticoruptie, insa procurorul de caz a refuzat.

Darius Valcov a vrut sa-si recunoasca faptele din dosarul in care procurorii il acuza de trafic de influenta si in care ar fi primit mita 2 milioane de euro cand era primar al Slatinei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Darius Valcov tablouri, #Valcov tablouri DNA , #tablouri