Ziare.com

David Cameron, acuzat ca nu face destule pentru a opri valul de imigranti romani si bulgari

de Alexandra Sandru
Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 19:36

   

David Cameron, acuzat ca nu face destule pentru a opri valul de imigranti romani si bulgari
Prim-ministrul britanic David Cameron se afla in fata unei confruntari cu parlamentarii conservatori, dupa ce acestia au atacat masurile sale de prevenire a unui nou val de imigranti romani si bulgari.

Unul dintre politicieni a afirmat ca planul premierului de a reduce dreptul imigrantilor la beneficii nu a ajuns prea departe.

Totodata, Cameron mai are batai de cap si cu o rupere a coalitiei, dupe ce liberal-democratii au spus ca blocarea ajutoarelor sociale ar pune Marea Britanie pe "partea gresita" a Uniunii Europene, informeaza London Evening Standard.

De asemenea, au crescut ingrijorarile privind un aflux de romani si bulgari in Regatul Unit, dupa ce controalele vor fi ridicate, la 1 ianuarie.

Ce "surpriza" le mai pregateste David Cameron imigrantilor romani si bulgari

Prim-ministrul britanic urmeaza sa anunte extinderea masurilor impuse imigrantilor - cresterea de la trei luni la un an a perioadei pe care noii imigranti din UE trebuie sa o petreaca in tara inainte de a cere ajutoarele sociale.

Aproximativ 35 de parlamentari conservatori au insistat cu propunerile de extindere a controalelor ce ii vizeaza pe imigrantii romani si bulgari, pana in anul 2019, cu cinci ani mai mult decat este permis sub legile Uniunii Europene.

"Contribuabilii britanici ar vrea sa-si vada Guvernul ca este de partea lor atunci cand vine vorba despre Uniunea Europeana", a afirmat parlamentarul Priti Patel, adaugand ca sfidarea Uniunii ar putea insemna incalcarea legii, dar chiar si asa Cameron ar trebui sa mearga inainte cu masurile.

Cum lupta David Cameron impotriva imigrantilor romani si bulgari

In schimb, ministrul liberal-democrat fara portofoliu Alistair Carmichael a spus ca noile masuri ar putea plasa Marea Britanie "pe partea gresita a restului Uniuni Europene": "Ca stat membru, nu vreau sa ma gasesc in acel teritoriu".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 274 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor