David Cameron ii raspunde lui Farage - nu ar fi ingrijorat daca ar avea vecini romani

Marti, 20 Mai 2014, ora 20:11
4279 citiri
David Cameron ii raspunde lui Farage - nu ar fi ingrijorat daca ar avea vecini romani
Foto: The Guardian

Prim-ministrul britanic David Cameron sustine ca nu s-ar simti stanjenit daca ar avea romani drept vecini, dupa ce liderul partidului UKIP, Nigel Farage, a afirmat anterior ca nu ar vrea sa aiba ca vecini cetateni romani.

"Ce a fost in neregula cu acea declaratie a fost sa etichetezi toti oamenii in acelasi fel deoarece provin dintr-o singura tara. A fost un lucru ingrozitor de spus", a precizat David Cameron, citat de Huffington Post.

"Cei de la UKIP s-au condamnat singuri in timpul acestei campanii cu o succesiune de remarci neplacute. Cred ca intreaga tara a auzit destule ca sa stie ce fel de partid este.

Unele dintre mesaje au fost menite sa sperie oamenii. Este politica furiei. Am avut sponsori si candidati care au spus ca negrii ar trebui sa se intoarca in Africa, ca este in regula sa iti violezi sotia", a mai afirmat prim-ministrul britanic.

Politician britanic, despre romani: Vrem o politica a imigratiei bazata si pe controlul calitatii (Video)

Acesta le-a cerut alegatorilor sa nu fie "tentati" de UKIP, insa cu doar doua zile inainte de euroalegerile care vor avea loc joi partidul are sanse de a lua fata conservatorilor in cursa pentru locul doi.

Cu toate acestea, David Cameron a subliniat ca stie ca sunt "multi oameni muncitori, decenti, in aceasta tara, care sunt tentati sa voteze pentru UKIP".

Nigel Farage: Eram obosit cand am spus lucrurile acelea despre romani

Intr-un interviu de mai mult de 20 de minute difuzat, vineri, de postul LBC Radio, liderul partidului UKIP, Nigel Farage, a vorbit despre diferenta dintre romani si germani, dar si despre faptul ca tara sa are o politica de control nu doar a cantitatii, ci si a calitatii imigrantilor.

"Am fost intrebat 'Daca un grup de barbati romani s-ar muta langa tine, ai fi ingrijorat?' Si, daca traiesti in Londra, cred ca ai fi", i-a raspuns politicianul moderatorului.

"Dar daca ar face-o un grup de copii germani? Care este diferenta?", a intrebat moderatorul. "Stii care e diferenta", a raspuns Farage.

Ulterior, liderul UKIP si-a exprimat "regretul" pentru remarca foarte controversata pe care a avut-o in legatura cu romanii, spunand ca era foarte obosit in timpul interviului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#David Cameron raspuns Nigel Farage, #David Cameron vecini romani, #Nigel Farage vecini romani , #premier Marea Britanie