David Cameron vrea sa-i trimita pe jihadisti la cursuri de "deradicalizare"

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 17:22
1311 citiri
David Cameron vrea sa-i trimita pe jihadisti la cursuri de "deradicalizare"
Foto: Captura YouTube/Conservatives

Premierul britanic David Cameron considera ca jihadistii care se intorc din Siria trebuie sa participe la cursuri de "deradicalizare", in opinia sa extremismul islamic fiind cea mai mare problema sociala a Marii Britanii.

In opinia liderului conservatorilor britanici, exprimata intr-un articol publicat luni in cotidianul The Times, islamistii radicali ameninta securitatea Marii Britanii si aduc prejuducii "democratiei multirasiale si multireligioase", acesta fiind si motivul pentru care Executivul de la Londra a decis sa elaboreze o strategie pentru combaterea jihadismului, consemneaza agentia EFE.

Strategie contra extremismului in Marea Briranie: Cum ii opreste Cameron pe tineri sa se alature teroristilor

In cadrul acestui plan, precizeaza Cameron, vor fi create programe de deradicalizare la care vor trebui sa participe teroristii eliberati din inchisoare sau cei care au revenit din Siria.

Obiectivul planului este sa atace "veninul" la toate nivelurile pentru a combate ideologia ce sustine jihadismul, subliniaza Cameron, avertizand ca "infrangerea dusmanilor nostri va cere timp, rabdare si o adaptare constanta".

Pe de alta parte, Cameron a sustinut ideea sprijinirii musulmanilor care se opun retoricii extremiste si care lupta impotriva jihadistilor.

Eleva fugita din Londra la Statul Islamic, maritata cu un jihadist care vrea sa atace Marea Britanie

"Este batalia unei generatii" si ea "va fi castigata numai cu argumente si putere de convingere, cu oameni care demonstreaza puterea valorilor noastre liberale, democratice", a mai indicat seful Executivului britanic in articolul aparut inaintea publicarii detaliate a strategiei sale pentru combaterea islamismului radical.

Printre elementele deja anuntate ale strategiei se numara posibilitatea ca parintii sa confiste pasapoartele copiilor lor in varsta de pana la 17 ani, daca banuiesc ca acestia din urma ar putea fi radicalizati, varsta maxima permisa la ora actuala, incepand din luna iulie, fiind de 16 ani, iar in baza acestui drept multi parinti au retinut deja astfel de pasapoarte. In plus, persoanele condamnate pentru extremism religios nu vor mai avea dreptul sa lucreze cu copii minori.

Cum ajunge o fata de 15 ani din Marea Britanie "mireasa jihadistilor" de la Statul Islamic

Guvernul de la Londra estimeaza ca peste 700 de britanici au plecat in Siria si Irak pentru a intra in randurile combatantilor gruparii Statul Islamic, circa jumatatea dintre ei revenind intre timp in Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#jihadisti cursuri deradicalizare, #Cameron deradicalizare jihadisti, #jihadisti Marea Britanie , #premier Marea Britanie