Iese Marea Britanie din UE? Cameron joaca dur

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 23:16
7092 citiri
Iese Marea Britanie din UE? Cameron joaca dur
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri, dupa un dejun de lucru la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca progresele realizate in negocierile cu partenerii europeni privind cererile sale de reforma a Uniunii "nu sunt suficiente".

"Am facut progrese astazi, (dar) nu este suficient, va fi dificil", a comentat seful guvernului britanic la postul Sky News.

David Cameron: O iesire din UE a Marii Britanii nu este solutia buna, dar nu exclud nimic (Video)

"Daca acordul va fi bun, il voi accepta, daca nu va fi, nu il voi accepta", a adaugat Cameron despre renegocierea termenilor apartenentei tarii sale la Uniunea Europeana.

Principala sa cerinta este impunerea unui moratoriu de patru ani asupra ajutoarelor sociale pentru imigrantii comunitari care vin sa lucreze in Marea Britanie, o conditie ce contravine insa principiului liberei circulatii a bunurilor si persoanelor in UE.

Negocierile au in vedere cu precadere un mecanism de "franare de urgenta" in situatia in care serviciile publice britanice vor fi suprasolicitate sau Asigurarile sociale vor fi supuse unor abuzuri repetate.

Referendumul pe Brexit s-ar putea tine in iunie 2016

Potrivit BBC online, David Cameron a respins propunerile Bruxelles-ului ca "insuficiente", el indicand ca s-au realizat progrese, dar mai este "un drum lung de facut".

"Vrem sa se termine cu ideea ca se poate obtine ceva fara contrapartida", a mai spus Cameron pentru Sky News.

Brexit, noua sperietoare a Europei. Care ar fi efectele iesirii Marii Britanii din UE

La realegerea sa in mai 2015, prim-ministrul britanic s-a angajat sa organizeze un referendum cu privire la mentinerea sau nu a tarii sale in Uniunea Europeana, un scrutin ce ar urma sa aiba loc pana la sfarsitul lui 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#David Cameron Brexit, #Cameron iesire Marea Britanie Uniunea Europeana , #premier Marea Britanie