David Cameron: Criza din UE este o amenintare pentru economia mondiala

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 20:36
5189 citiri
David Cameron: Criza din UE este o amenintare pentru economia mondiala
Foto: La Stampa

Premierul britanic David Cameron sustine ca actuala criza ce afecteaza zona euro reprezinta o amenintare pentru intreaga economie mondiala, intr-un interviu acordat canalului de televiziune BBC.

In acest context, primul ministru al Marii Britanii a adresat o invitatie tuturor liderilor europeni spre "a-si sufleca manecile si a trece la treaba, pentru a face sa functioneze piata unica", relateaza La Stampa.

"Este necesar sa se actioneze de indata pentru intarirea sistemului bancar european, pentru a infrunta problema debitului", a subliniat Cameron, potrivit sursei citate, exprimandu-si concomitent opinia potrivnica organizarii unui referendum pe tema ramanerii in Europa, idee lansata de anumiti eurosceptici, membri ai partidului sau.

"E drept ca situatia de criza care afecteaza in prezent zona euro reprezinta o amenintare, atat interna, la nivelul UE, cat si pentru economia britanica si cea mondiala, dar ar fi si mai rau sa dispara moneda unica, in contextul in care Marea Britanie realizeaza 40% din export catre vechiul continent", a subliniat el.

Recomandand adoptarea unor masuri urgente pentru intarirea monedei euro, Cameron a tinut sa precizeze ca rezolvarea problemelor debitului european este fundamentala pentru supravietuirea pietei comune.

Pe de alta parte, Cameron a subliniat ca "Londra a acordat prea multa putere Europei", ceea ce a contribuit la crearea unui dezechilibru accentuat odata cu trecerea anilor, care a generat actuala fragilitate economica europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#David Cameron criza Grecia, #Cameron masuri Grecia, #iesire UE Marea Britanie , #stiri David Cameron
Comentarii
Poza acinoI
acinoI
rank 5
Acum sa vedem solutia UE la criza.