Copaci putreziti si trotuare carpite pe strada primarului Bacinschi

   

Strada Miron Costin din Focsani. Ma asteptam sa arate ca in palma, cum s-ar spune, insa realitatea mi-a demonstrat ca nici pe departe nu este asa.

Trotuarele sunt carpite cu bitum, proaspat turnat ce-i drept, soseaua nu are cratere adanci, dar nici prea neteda nu este. Faptul ca pe aceasta strada locuieste insusi primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, m-a facut sa cred ca s-a aflat de fiecare data in capul listei de investitii. Adevarul este ca m-am inselat!
Strada Miron Costin da in parcul de langa Teatrul Municipal, fiind foarte aproape si de Piata Moldovei. Blocurile nu au mai mult de patru etaje, la parter fiind prevazute cu garaje. In general, sunt bine ingrijite, nu acelasi lucru se poate spune, insa, si despre spatiile verzi. Acum sunt napadite de frunze ingalbenite, dar nici asta vara nu cred ca au aratat mai bine. Doar ici-colo se poate vedea cate un arbust, care in urma cu cateva luni probabil ca a si inflorit, in rest sunt doar buruieni. Surprinzator este faptul ca pe aceasta strada nu am intalnit niciun caine... in schimb o pisica mi-a atras atentia si m-a facut sa o pozez.
Primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi, locuieste pe aceasta strada din 1983. Spune ca de cand s-a mutat, nu s-a mai facut nicio modernizare la spatii verzi, asfalt sau trotuare. "Nu s-a facut nimic de cand m-am mutat acolo, din 1983. S-au facut ceva reparatii doar la trotuare, au fost carpite pe ici-colo. Blocurile le-am cumparat cu tot cu garaje. Mai sunt astfel de blocuri si in alte zone ale orasului, nu doar la noi. Daca da Dumnezeu, anul viitor vrem sa refacem parcul de la Teatru si automat intra toata zona in reabilitare. Va arata foarte frumos, ca o sa se termine si lucrarile la fosta Prefectura", a precizat edilul.
Potrivit acestuia, copacii urmeaza a fi taiati, caci sunt batrani si nu mai arata bine. "Spatiile verzi sunt ca vai de mama lor. Copacii sunt batrani si putreziti si trebuie taiati. Am plantat deja alti copaci, asteptam sa creasca", a adaugat Decebal Bacinschi.

Potrivit wikipedia, Miron Costin (n. 30 martie 1633 - d. 1691) a fost un cronicar moldovean, unul dintre primii scriitori si istoriografi din literatura romana. Erudit, cunoscator de limbi straine si constient de rolul culturii in evolutia statelor, Costin a trecut in eternitate lasand posteritatii o opera valoroasa atat din perspectiva istorica, documentara, cat si din punct de vedere literar.
Activitatea dregatorului, a diplomatului ce se remarca prin patriotism si ura impotriva asupritorilor natiei sale, cunoasterea tuturor aspectelor politicii din vremea sa, experienta luptatorului s-au impletit cu preocuparile carturarului, ale istoricului devotat pamantului stramosesc si ale scriitorului deschizator de drumuri in literatura romana.
Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 05:06
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Concurs de sah organizat la Adjud cu ocazia Zilei Armatei, cu implicarea organizatiei locale a AOR din Romania
Pe 20 octombrie 2019 va fi organizat la Adjud cu ocazia Zilei Armatei, un concurs de sah, cu ...
Complex comercial in zona Garii din Focsani
Proiectul complexului comercial care va fi construit in zona Garii din Focsani a intrat in procedura ...
(Update) VIDEO | Altercatie finalizata cu o masina vandalizata, vineri seara, in sensul giratoriu de la Kaufland, Focsani, B-dul Brailei
Vineri 18 octombrie 2019 seara s-a produs o altercatie intre doi barbati in zona sesului giratoriu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor