Fara afise electorale pe statiile de autobuz sau cabine telefonice, in Focsani

   

Focsaniul va ramane un oras curat in urma campaniei electorale pentru alegerea presedintelui Romaniei dupa ce consilierii locali au interzis, ieri, lipirea de afise sau montarea de banere electorale in municipiu. Singurele locuri unde competitorii electorali vor putea lipi afise sunt spatiile special amenajate de catre primarie. Sanctiunile pentru persoanele care nu respecta aceasta decizie sunt dure si ajung pana la 2.500 lei. Indepartarea afisajului electoral va fi realizata de catre primarul Focsaniului, prin imputernicitii sai, Politia Municipiului Focsani, Politia Locala si Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Hotarirea adoptata de consilierii locali prevede interzicerea afisajului electoral in municipiul Focsani, cu exceptia spatiilor puse la dispozitie de municipalitate.
Primarul Decebal Bacinschi le-a spus consilierilor locali ca este nevoie de o asemenea hotarare pentru a nu mai fi lipite afise electorale pe statii de autobuze, cabinele telefonice sau pubelele de gunoi amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului. "In perioada campaniei electorare privind alegerea Presedintelui Romaniei din noiembrie 2014, se interzice amplasarea prin lipire sau vopsire de afise de orice fel, inclusiv afise electorale, in urmatoarele locatii: a) pe statiile de autobuz amenajate pe teritoriul Municipiului Focsani si pe mijloacele de transport in comun care circula pe raza Municipiului Focsani, aflate in administrarea SC Transport Publice SA Focsani; b) pe orice componente ale instalatiilor electrice (stalpii de beton, metalici, lampadare, peretii posturilor de transformare si ai echipamentelor de dirijare a traficului, tablourile de distributie electrica, cladiri administrative), aflate in administrarea sau proprietatea Municipiului Focsani precum si a SC FDEE Muntenia Nord SA-Sucursala de Distributie Focsani; c) pe recipientele pentru colectarea deseurilor, aflate in administrarea SC CUP Salubritate Focsani; d) pe stalpii de beton, metalici, lampadari, sisteme publicitare apartinand altor societati decat celor mentionate mai sus ( de exemplu telefonie, televiziune, publicitate, etc.) si sunt amplasati pe domeniul public/privat al municipiului Focsani", se arata in hotararea adoptata de Consiliul Local Focsani.
De altfel, in cadrul sedintei, secretarul municipiului, Eduard Corhana, a aratat ca o adresa trimisa de societatea Electrica informeaza primaria ca nu este de acord ca vreun competitor electoral sa foloseasca stalpii de iluminat pentru afisaj sau montarea de banere. Mai mult, niciun competitor electoral nu a depus cerere la Primaria Focsani pentru eliberarea unui certificat de urbanism, necesat pentru asemenea modalitati de afisaj electoral, conform legii urbanismului. "Municipalitatea are experienta iar la ultimul scrutin electoral Focsaniul a fost un oras curat. Cred ca Focsaniul este un exemplu pentru celelalte orase din tara. E foarte important ca mesajul candidatilor sa fie transmis civilizat, sa nu murdarim orasul", a afirmat consilierul Bogdan Matisan.
Decizia de ieri a fost luata dupa indelungi discutii, cu toate ca o hotarare similara fusese adoptata si la alegerile europarlamentare de catre acelasi Consiliu Local. Aceasta situatie a fost recunoscuta de consilierul liberal Tudorel Trofin, care a precizat ca, "in principiu", este de acord cu propunerea consilierilor PSD-UNPR. Totusi, consilierul a facut unele amendamente intr-o incercare considerata de colegii din PSD ca una de pastrare a mash-elor pe blocurile din municipiu. In cele din urma nu a trecut niciun amendament, cu exceptia celui introdus de viceprimarul Gabriel Necula, referitor la institutiile care se ocupa de indepartarea sau inlaturarea afisajului electoral din spatiile neautorizate. De altfel, viceprimarul Necula este persoana imputernicita de primarul Decebal Bacinschi cu organizarea alegerilor pentru presedintele Romaniei la nivelul Focsaniului.
Joi, 16 Octombrie 2014, ora 05:06
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
Concurs de sah organizat la Adjud cu ocazia Zilei Armatei, cu implicarea organizatiei locale a AOR din Romania
Pe 20 octombrie 2019 va fi organizat la Adjud cu ocazia Zilei Armatei, un concurs de sah, cu ...
Complex comercial in zona Garii din Focsani
Proiectul complexului comercial care va fi construit in zona Garii din Focsani a intrat in procedura ...
(Update) VIDEO | Altercatie finalizata cu o masina vandalizata, vineri seara, in sensul giratoriu de la Kaufland, Focsani, B-dul Brailei
Vineri 18 octombrie 2019 seara s-a produs o altercatie intre doi barbati in zona sesului giratoriu ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor