Sala de gimnastica din Focsani, afectata serios de cutremur

   

Locatia unde se pregatesc zilnic tinerele sperante ale gimnasticii focsanene, sala de sport a Clubului Sportiv Scolar din Focsani a fost afectata serios in urma cutremurului de sambata seara. Mai multi pereti din interiorul salii s-au fisurat, s-a coscovit varul, iar cel care se ocupa de intretinerea salii a fost nevoit duminica dimineata s-a adune 10 galeti cu moloz.

Luni, locatia a fost inspectata de primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi si viceprimaul Marius Iorga. "Am constatat ca sala de gimnastica a fost afectata serios in urma cutremurului si trebuie sa facem ceva rapid pentru a preintampina un eventual accident nedorit, deoarece in orice moment se poate desprinde o bucata de tencuiala si sa cada in capul unui copil care se afla la antrenament. Vom discuta cu cei de la Prefectura pentru a aloca bani pentru reparatii", a spus viceprimarul Marius Iorga.

"In urma cutremurului, la sala de gimnastica a clubului s-au constatat urmatoarele probleme: peretii s-au fisurat, a cazut tencuiala de pe pereti, stalpii de sustinere au fost afectati in anumite locuri. Se pot observa crapaturi pe pereti atat pe interior cat si pe exterior, sunt bucati de tencuiala care le-am dat noi jos ca sa eliminam orice risc de accidentare. Speram sa nu mai fie nici un cutremur ca sa nu mai avem probleme pe viitor. S-au deplasat la sala domnul primar Bacinschi si domnul viceprimar Iorga Marius impreuna cu domnul Tomulescu care este expert in constructii si ne-au asigurat ca putem desfasura activitatea in sala, iar Inspectoratul Judetean Scolar Vrancea a fost reprezentat de domnul Militaru Costel si domnul Rota Tanase, care au evaluat situatia la cladire, urmand sa trimita situatia catre minister. Sambata avem competitia Mica Gimnasta si vrem sa o organizam in cele mai bune conditii de siguranta, tinand cont ca sunt invitate mai multe cluburi din tara unde vrem sa promovam cele mai mici gimnaste si sa le indrumam pe cat mai multe dintre ele spre inalta performanta. Aceasta competitie este organizata de clubul focsanean cu sprijinul Directiei Judetene de Sport si Tineret Vrancea si a Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea si asteptam cat mai multi copii sa vina la gimnastica", a spus Florin Rosioru, directorul Clubului Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani.

Sala de gimnastica din Focsani a fost data in folosinta in anul 1979 si, inca din primii ani, au aparut gimnaste extraordinare. Stefania Marin, Corina Manu, Irina Gheorghiu, Mariana Tudor - au fost primele sportive de valoare care au punctat pentru clubul focsanean. A fost dificil pentru ca fetele se antrenau pe aparate vechi, improvizate, fara caldura, cu mari economii la curentul electric. Asta nu a impiedicat insa sa se nasca noi gimnaste de valoare: Gina Gogean, Diana Bostan, Mirela Tugurlan.
Punctul culminant a fost intre 1992-1997, ani ce au adus clubului cele mai inalte distinctii: Gina Gogean - la Jocurile Olimpice din 1992, la Barcelona, alte distinctii la Campionatele Mondiale si Europene in anii ce au urmat, iar la Jocurile Olimpice din 1996, in echipa au intrat doua focsanence: Gina si Mirela.
Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 05:06
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
ACUM: Accident intre doua autoturisme pe strada Cuza Voda din Focsani
Un accident de circulatie a avut loc, in urma cu putin timp, pe strada Cuza Voda din Focsani, in ...
Oprisan se leapada de Dancila, despre care spune ca e "proasta Romaniei"
Mai multi lideri ai PSD s-au intalnit azi pentru a discuta strategia partidului dupa momentul de ...
Marian Oprisan ii invita pe focsaneni la sfintirea mica a Catedralei Ortodoxe
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, ii invita pe focsaneni la sfintirea mica ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor