Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pierderi record pentru cea mai mare banca europeana

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 15:23
2758 citiri
Pierderi record pentru cea mai mare banca europeana
Foto: Puppetgov

Cea mai mare banca europeana dupa active, Deutsche Bank, a inregistrat cele mai mari pierderi trimestriale din ultimii patru ani, la finalul anului trecut.

In trimestrul al patrulea din 2012, pierderile companiei s-au ridicat la 2,17 miliarde de euro, de opt ori mai mult decat estimasera analistii, relateaza Bloomberg. In perioada similara din 2011, banca avusese un profit de 147 de milioane de euro.

Pierderile au fost cauzate de costurile asociate disponibilizarii a 1.400 de angajati si a costurilor pentru probleme legale, de 1 miliard de euro.

Directorul executiv, Anshu Jain, a declarat ca pierderile reflecta un numar de decizii luate pentru a repozitiona Deutsche Bank. Printre acestea se numara si restructurarea operatiunilor, precum si cresterea capitalurilor proprii, printre cele mai scazute in bancile de investitii mari din Europa.

Astfel, cheltuielile bancii s-au ridicat la 10 miliarde de euro, fata de 6,7 miliarde de euro in trimestrul patru din 2011.

Divizia de investitii a avut pierderi inainte de taxe in valoare de 548 de milioane de euro, in ultimele trei luni din 2012, desi analistii se asteptau la un profit de 359 de milioane de euro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#pierderi Deutsche Bank, #disponibilizari Deutsche Bank , #profit