Deutsche Bank nu se imprumuta de la BCE pentru a-si proteja reputatia

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 14:55
916 citiri
Deutsche Bank nu se imprumuta de la BCE pentru a-si proteja reputatia
Foto:Arhiva Ziare.com

Deutsche Bank a evitat imprumuturile pe trei ani de zile acordate de Banca Centrala Europeana bancilor in decembrie, temandu-se ca prin atragerea de astfel de fonduri isi va vedea afectata reputatia in fata clientilor.

Banca Centrala Europeana a acordat imprumuturi de 489 de miliarde de euro cu scadenta la trei ani de zile in data de 21 decembrie a anului trecut, pentru a permite creditarii sa curga in economia Europei, institutiile temandu-se una de cealalta si ducand astfel la cresterea costurilor de imprumut, potrivit Bloomberg.

Potrivit BCE, 523 de banci au cerut finantare la dobanda cheie a bancii centrale, de 1%.

"Sunt oarecum de acord cu declaratia directorului general al Deutsche Bank privind reputatia", a declarat Matthew Clark analist la Keefe.

"Ideea ca banii bancii centrale pot fi luati si apoi folositi pentru a genera profit, mai degraba decat pentru a reduce riscurile este discutabila. Este mai bine sa eviti, daca nu ai nevoie", a continuat acesta.

Decizia Deutsche Bank de a evita programul BCE urmeaza dezvaluirilor privind imprumuturile pe care germanii le-au facut, in timpul crizei financiare din 2008 de la Rezerva Federala Americana.

Ben Bernanke a incercat atunci un efort nemaintalnit de a sustine economia mondiala imprumutand banci si companii cu aproape 1,2 trilioane de dolari din bani publici.

DB a primit atunci aproape 66 de miliarde de dolari de la Fed.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Deutsche Bank imprumut BCE, #Deutsche Bank imprumut Fed, #reputatie Deutsche Bank euro , #stiri Deutsche Bank